Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξε για αύριο η ΑΔΕΔΥ η οποία με άλλα εργατικά σωματεία κατεβαίνουν στον δρόμο αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ.

 Απεργία σε σχολεία και νοσοκομεία

Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχει και η ΟΛΜΕ,  με τους εκπαιδευτικούς να κατεβαίνουν και αυτοί στους δρόμους. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΟΙΕΛΕ και πολλές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που καλούν σε συμμετοχή σε διάφορες πόλεις.

Ακόμα, με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ και η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκήρυξε επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία. 

 Απεργία: Tι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Κανονικά θα εκτελούνται όλες οι πτήσεις, καθώς παράνομη και καταχρηστική κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στην εναέρια κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα:

-Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του ΕΚΑ, η οποία είναι νόμιμη.

-Το Μετρό και συγκεκριμένα οι γραμμές 2 και 3, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας, έως τις 13:30.

-Το Τραμ θα λειτουργήσει επίσης από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30

-Ο Ηλεκτρικός, δηλαδή η γραμμή 1 του Μετρό, δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας

-Όσον αφορά στα Τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην Αθήνα

Hellenic Train: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων Προαστιακού Αθήνας και Πάτρας λόγω στάσης εργασίας

Η Hellenic train σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Λόγω της απεργίας που έχει ανακοινωθεί για αύριο Πέμπτη 21/09/2023, και τη συμμετοχή των σωματείων εργαζομένων, με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00), θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας».

Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση για τα δρομολόγια που επηρεάζονται.

Απεργία και για τους ναύτες

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια καθώς στην 24ωρη απεργία λαμβάνουν μέρος και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά.

 Στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν επίσης τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Έτσι αύριο οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.