Στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται ο 13χρονος ο οποίος έπεσε χθες από ύψος πέντε μέτρων, όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του, στη Λαμία

Ο μαθητής αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα δυο του πόδια.

Το παιδί έχει επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο έχει πολλά τραύματα στο σώμα και τη σπονδυλική του στήλη.

Πώς έγινε το κακό

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια διαλείμματος ο 13χρονος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου, το οποίο υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων.

Οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να τον βοηθήσουν και ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον μαθητή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας, καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για τη στήριξή τους.