Η κακοκαιρία Elias συνεχίζει να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Φθιώτιδας. 

Πλημμύρισε ο Σπερχειός

Στον Σπερχειό ποταμό στην περιοχή της Φθιώτιδας η κατάσταση εδώ και ώρες είναι ανησυχητική, με την κακοκαιρία Elias να εντείνεται με ισχυρές βροχοπτώσεις και τα πράγματα να δυσκολεύουν δραματικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν ίσα με το οδόστρωμα στην περιοχή του Φραντζή από πληροφορίες του lamianow.gr.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε από την κακοκαιρία Elias νωρίτερα στην περιοχή των Μεξιατών από το ρέμα Κάκκαβος, ωστόσο αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο ζήτημα έχει διευθετηθεί.Την ίδια ώρα, στη νέα γέφυρα στο Κωσταλέξι η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει, με αποτέλεσμα αυτός να σπάει σε διπλανά χωράφια, αφού φερτές ύλες και κορμοί έχουν συσσωρευτεί στο σημείο εμποδίζοντας τη ροή των υδάτων.Σε κατάσταση επιφυλακής είναι άπαντες, αφού η στάθμη του Σπερχειού ποταμού είναι περίπου 90 πόντους πριν από την υπερχείλιση των αναχωμάτων που υπάρχουν.

Τι λένε οι προβλέψεις των ειδικών

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών της Πολιτικής Προστασίας που επιτηρούν σε διάφορα σημεία του Σπερχειού ποταμού, η κακοκαιρία Elias θα φέρει έντονη βροχόπτωση και αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τον ποταμό, με τα πλημμυρικά φαινόμενα να μην αποκλείονται αυτή τη στιγμή. Κομβικό σημείο είναι το τι θα γίνει περίπου στις 7 το απόγευμα, όταν υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στην περιοχή τα νερά των χειμάρρων από τη Δυτική Φθιώτιδα και στην Ορεινή Ευρυτανία και την Οίτη.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην καταρρεύσουν τα αναχώματα ώστε το νερό να υπερχειλίσει οριακά, αλλά να μην πνίξει το Κόμμα και άλλες περιοχές.