Η κακοκαιρία Elias αποδεικνύεται το ίδιο αμείλικτη με την κακοκαιρία Daniel -και όχι μόνο στη Θεσσαλία, αφού ανέβηκε η στάθμη στον Σπερχειό ποταμό, στο χωριό Κόμμα της Λαμίας ήδη επιχειρείται εκκένωση, ενώ στη δυτική Φθιώτιδα βρέχει, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι όλων των περιοχών να είναι προετοιμασμένοι. 

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι ως το βράδυ της Τετάρτης (20:30) η εντολή εκκένωσης δεν ήταν επίσημη, αρκετές από τις οικογένειες του χωριού Κόμμα έχουν ήδη απομακρυνθεί. Είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από το δήμο είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, νιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος και δεν αισθάνονται μεγάλη απειλή με την κακοκαιρία Elias.



Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των υπόλοιπων κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να αποδειχθεί συμπαγές το ανάχωμα ώστε να μην ξεχειλίσει περαιτέρω ο ποταμός, καθώς η πληροφόρηση ανέφερε ότι το βράδυ της Τετάρτης, ως τις 21:30, δεν έβρεχε μόνο στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και σε ολόκληρη τη δυτική Φθιώτιδα, με συνέπεια τα νερά που αναμένονται να φτάσουν να είναι πολλά. 



Κακοκαιρία Elias: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος την Πέμπτη για τη Λαμία

Γύρω στις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι του δήμου και της Περιφέρειας ειδοποιούσαν τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση, όπως αναμενόταν από την πρόγνωση για την κακοκαιρία Elias.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα lamianow δείχνει τις συνέπειες της κακοκαιρίας Elias

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία Elias θα φτάσει στον κολοφώνα της την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Καλλιάνος, μάλιστα, έβαλε τη Λαμία στις περιοχές με το κόκκινο, εκτιμώντας ότι θα πέσει πολλή και δυνατή βροχή.