Η κακοκαιρία Elias δοκιμάζει ξανά με έντονα καιρικά φαινόμενα τους κατοίκους της Λάρισας, προτού προλάβουν να συνέλθουν από το τρομακτικό πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Μήνυμα εκκένωσης στο χωριό Σωτήριο

Λίγο πριν από τις 16:30 εστάλη μήνυμα από το «112» για εκκένωση του χωριού Σωτήριο στους κατοίκους της περιοχής λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Elias.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο, απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του «112».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 13:30 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του «112» στους κατοίκους των περιοχών Αρμένι και Σωτήριο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία Elias.

Πώς αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία Elias

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.