Με άστατο καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα, παρά την σταδιακή υποχώρηση των έντονων φαινομένων από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, έως την προσεχή Κυριακή οι βροχές θα συνεχίσουν, με τη βελτίωση να έρχεται από την άλλη Δευτέρα.

Μιλώντας για την κακοκαιρία Elias, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε: «Πιστεύω πως το φαινόμενο αυτό είχε μεγαλύτερη ένταση από τον Daniel, αλλά μικρότερη διάρκεια. Αν έμενε περισσότερο χρονικό διάστημα ο πυρήνας καταιγίδων -που πέρασε από τη Β. Εύβοια και κατέληξε στην περιοχή της Μαγνησίας και στη συνέχεια κινήθηκε μέχρι την κεντρική Στερεά- τότε θα μιλούσαμε για μεγαλύτερο όγκο νερού. Είναι ένα φαινόμενο που δεν το παρατηρούμε πολύ συχνά».

Ακόμη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως ένα τέτοιο φαινόμενο θα το συναντούσαμε τον Νοέμβριο, που είναι και ο πιο επικίνδυνος μήνας για ισχυρά φαινόμενα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος

Μέχρι και αργά το μεσημέρι έως και το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν σε Βόλο και Εύβοια, οπότε χρειάζεται προσοχή. Στην Αττική ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τις βροχές να μετατοπίζονται ανατολικά και νότια, δηλαδή προς την ακτογραμμή της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ενώ προς το απόγευμα θα βρέχει και κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού από βορρά προς νότα.

Οι συνθήκες θα είναι καλύτερες από Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.