Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Εύβοια και αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Elias που πλήττει την περιοχή για δεύτερη φορά μετά τον Daniel.

Συγκεκριμένα την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 για την ασφάλεια των μαθητών και πολιτών στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού αποφάσισαν οι δήμαρχοι της περιοχής.

Kακοκαιρία Elias - Εύβοια: Οχήματα του Στρατού στις πληγείσες περιοχές


Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, με πολλές περιοχές να έχουν δεχθεί μεγάλους όγκους νερού. Δρόμοι, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται.

Στις προσπάθειες των Αρχών συνδράμει ο Στρατός και ήδη στρατιωτικά οχήματα μετακινούνται πως τις πληγείσες περιοχές. Οχήματα μεταβαίνουν με το πλοίο από την Αρκίτσα στην Αιδηψό προκειμένου να αναλάβουν δράση.

Οι κάτοικοι των περιοχών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατέψουν τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους.

Όπως αναφέρει το evima, το ύψος του νερού σε περιοχές του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού έχει σκεπάσει τα πάντα, γεγονός που δεν επιτρέπει σε σωστικά συνεργεία και κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να πλησιάσουν ώστε να απεγκλωβίσουν κόσμο.

Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες οι άνδρες των εποχιακών πυροσβεστών βγήκαν με βάρκες και απεγκλώβισαν κόσμο από τον Νέο Πύργο.

Ανάμεσά τους οι πυροσβέστες χρειάστηκε να παρέμβουν για να απεγκλωβίσουν μία μητέρα και ένα μικρό παιδί στο Ασμήνιο που τους είχαν κυκλώσει τα νερά.