Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού στο Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του χειριστή του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Εκτός από τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, στις έρευνες συμμετέχουν δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και ένας ιδιώτης δύτης.



Vertigo η πιθανότερη αιτία της πτώσης

Όπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με υπευθύνους διαχείρισης ιδιωτικών ελικοπτέρων, οι οποίοι γνώριζαν και τον πιλότο, σημειώνουν πως το βίντεο από την πτώση είναι ενδεικτικό, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει καμία βλάβη στον έλικα, πηγαίνει κανονικά το ελικόπτερο, χάνει ύψος σταδιακά, υπάρχει ήπια πτώση του και είναι προφανές, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι πιθανόν έχει χάσει τον προσανατολισμό του ο πιλότος.

Η πιθανότερη αιτία πτώσης του, δηλαδή, είναι το vertigo του χειριστή, λόγω του ότι έχει χάσει τα όρια της θάλασσας και του ουρανού εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς αυτού του τύπου τα ελικόπτερα είναι ανθεκτικά απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το σχέδιο πτήσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε σήμερα στις 08:00 από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

Στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.