Μεγάλη είναι αγωνία για τον εντοπισμό του χειριστή του ελικοπτέρου που έπεσε το πρωί στην θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια εν μέσω της έντονης κακοκαιρίας Elias.

Στο σημείο που κατέπεσε το ελικόπτερο, επιχειρούν, Super Puma, βατραχάνθρωποι, λιμενικό και εθελοντές.

Σε βάθος 50-60 μέτρων οι έρευνες για τον αγνοούμενο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση του χειριστή, τις οποίες δυσχέραιναν η θολή θάλασσα, τα ρεύματα και τα φερτά υλικά. Το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, κάτι που κάνει ακόμα δυσκολότερη τη διαδικασία. Οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας αύριο (29/9).

«Το ελικόπτερο S-70 έκανε μια πτήση πολύ χαμηλή. Φαίνεται, ίσως, ότι μπορεί να έχει εντοπιστεί κάτι από την άτρακτο του ελικοπτέρου» σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και κατευθυνόταν προς τον Βόλο, ενώ φαίνεται ότι ελάχιστα μετά την απογείωση του ελικοπτέρου από το Μαντούδι Ευβοίας ο χειριστής ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

H αποκάλυψη συναδέλφου του χειριστή


Συνάδελφος του αγνοούμενου χειριστή μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, αναφέροντας: «Ήμασταν μαζί στο ελικοδρόμιο στις Αφίδνες, καταθέσαμε σχέδιο πτήσης και απογειωθήκαμε με μισή ώρα διαφορά αλλά εγώ είδα τις κακές καιρικές συνθήκες και γύρισα πίσω. Πήγαινε στον Βόλο για να πάρει τον ιδιοκτήτη του ελικοπτέρου. Απογειώθηκε περίπου στις 9 το πρωί.

Μισή ώρα αργότερα επικοινωνήσαμε και μου είπε ότι προσγειώθηκε σε ένα ύψωμα διότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν είχε ορατότητα. Μου είπε ότι μόλις βελτιωνόταν ο καιρός θα απογειωνόταν ξανά από εκεί για Βόλο. Δεν μου ανέφερε βλάβη στο ελικόπτερο».