Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία που έλαβε χώρα σε διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, με τον δράστη, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι ένας 74χρονος ο οποίος διέμενε στην ίδια πολυκατοικία, με μια οικογένεια Γεωργιανών, με τους οποίους είχε φιλικές σχέσεις.

Άγιος Παντελεήμονας: Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, λίγο πριν από το περιστατικό είχαν βγει έξω και γιόρτασαν μαζί τα γενέθλια της 12χρονης κόρης της οικογένειας.

Επέστρεψαν στα σπίτια τους και κάποια στιγμή, στις 2:30 τα ξημερώματα ο 74χρονος επειδή νόμιζε ότι κάτι του έριξαν στο ποτό, πήγε στο διαμέρισμα του ζευγαριού. Πυροβόλησε τον πατέρα, ηλικίας 50 ετών και στη συνέχεια, επιχείρησε να επιτεθεί στη σύζυγο του φωνάζοντας ότι θα σκοτώσει και τα παιδιά. Η γυναίκα, ηλικίας 45 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Το τραγικό γεγονός έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών της οικογένειας, ηλικίας 11, 12 και 14 ετών.

Ο 74χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Στους αστυνομικούς δεν μπορούσε να πει οτιδήποτε αφού ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Άγιος Παντελεήμονας - Μαρτυρία: ''Ο κύριος αυτός ήταν οικογενειακός φίλος''

Μιλώντας στην ΕΡΤ, γείτονας περιέγραψε αναλυτικά τα όσα άκουσε και είδε. Όπως ανέφερε αρχικά «ακούστηκαν ουρλιαχτά παιδιών και μιας γυναίκας και μετά αρκετοί πυροβολισμοί. Στη συνέχεια βγήκαν στο δρόμο τρία κοριτσάκια που έλεγαν ότι ο κύριος αυτός ήταν οικογενειακός φίλος και ήταν μαζί τους σε μια γιορτή και γύρισαν να συνεχίσουν το πάρτι στο σπίτι. Αυτός ο κύριος χτύπαγε το κουδούνι και ζητούσε τον λόγο τι του έβαλαν στο ποτό του και κάτι τέτοια».