Ενημέρωση για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας των έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα αναμένεται το μεσημέρι από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η παρουσίαση για την εξιχνίαση της αιματηρής υπόθεσης θα γίνει στις 13:30 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τι συνέβη στο μακελειό στην Αρτέμιδα

Στο μακελειό της Αρτέμιδας οι δράστες, που όπως εκτιμάται διέφυγαν από τη χώρα, πυροβόλησαν πάνω από 60 φορές, με δύο πιστόλια και δύο αυτόματα όπλα.

Το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και αρχικά έγινε λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά. Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης έδωσαν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Πριν από μερικές εβδομάδες συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη που φέρεται να εμπλέκονται στο μακελειό. Σύμφωνα με τουρκικό Μέσο, πρόκειται για μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι ατόμων στην Αρτέμιδα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η Αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Σχετική ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν, στην Ελλάδα, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.