Η αισθητική αναβάθμιση και η πολιτιστική ανάδειξη του διατηρητέου μνημειακού συγκροτήματος των Κάτω Μύλων Μυκόνου και της γύρω περιοχής, είναι πλέον γεγονός.

Με συστηματική δουλειά και την στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ο Δήμος Μυκόνου, ολοκλήρωσε ένα έργο σε ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Μυκόνου και συνολικά της χώρας μας.

Η αναβάθμιση του χώρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντικότητα, στον μνημειακό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Στο σημείο όπου παλαιότερα μεταξύ άλλων πάρκαραν αυτοκίνητα, σήμερα έχουν διαμορφωθεί πεζοδρόμια, μονοπάτια, και χώροι αναψυχής και πρασίνου.
mykonos1
mykonos2

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, είχε λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Ανάπλαση Μύλων Μυκόνου

Κάναμε πράξη την αισθητική αναβάθμιση και την πολιτιστική ανάδειξη του διατηρητέου μνημειακού συγκροτήματος των Κάτω Μύλων Μυκόνου και της γύρω περιοχής. Με συστηματική δουλειά και τη στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ο Δήμος Μυκόνου, ολοκλήρωσε ένα έργο σε ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Μυκόνου. Η διατήρηση της ταυτότητας του νησιού και η ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Μυκόνου, αποτελούν στρατηγικές επιλογές μας. #mykonoselections2023 #protovouliadrasis #mayorofmykonos

Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Κουκάς - Δήμαρχος Μυκόνου στις Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς εξέφρασε την ικανοποίηση του επισημαίνοντας σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:


«Ένα όραμα πολλών ετών και διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, γίνεται πραγματικότητα. Η διατήρηση της ταυτότητας του νησιού και η ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Μυκόνου, αποτελούν στρατηγικές επιλογές της δημοτικής μας αρχής. Η ανάπλαση που θα συντελεστεί, αποτελεί μία απόδειξη ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος μπορούν να συνδυαστούν με τον Πολιτισμό και την Παράδοση. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη μελέτη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την συνεργασία, καθώς και τη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου για τη χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού έργου».