Εντάσεις καταγράφηκαν και στη λήξη της σημερινής συνεδρίασης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση της ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η νέα ένταση σημειώθηκε με αφορμή την υποβολή ερωτήσεων από τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου προς τον μάρτυρα, καθηγητή τοξικολογίας, Νίκο Ράικο, σχετικά με την αναζήτηση της ύπαρξης της ουσίας ροκουρόνιο και γιατί αυτή ανιχνεύτηκε με καθυστέρηση τριών μηνών. Ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια των πιεστικών ερωτήσεων που δέχθηκε από τον κ. Κούγια απάντησε πως ερεύνησε την ύπαρξη της ουσίας ροκουρόνιο επειδή γινόταν χαμός στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 «Στα ΜΜΕ; Κομπογιαννίτη! Δεν ντρέπεσαι από τα ΜΜΕ; Ντροπή σου. Με τον Ευαγγελάτο, την Τατιάνα και τη Ζήνα φτάσαμε εδώ», φώναξε ο Αλέξης Κούγιας, με την πρόεδρο να τον ανακαλεί στην τάξη.

Επεισόδιο έγινε και στο τέλος της διαδικασίας, όταν ο κ. Κούγιας ζήτησε να φύγει για τη θεραπεία του, με την πρόεδρο να απαντά ότι ο μάρτυρας δεν θα ξαναέρθει. «Τορπιλίζετε τη διαδικασία! Αν δεν ξαναέρθει, θα παραιτηθώ», είπε ο κ. Κούγιας.

Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Οκτωβρίου.

 Δίκη Πισπιρίγκου: Υψηλοί τόνοι μεταξύ Κούγια και Ράικου στην αίθουσα

Νωρίτερα οι τόνοι είχαν ανέβει και πάλι όταν ο κ. Κούγιας έκανε ρωτήσεις για το βιογραφικό του κ. Ράικου. «Στο βιογραφικό σας δηλώνετε ιατροδικαστής… κυρία πρόεδρε, πρόκειται για έναν άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία. Κάνατε, κύριε, καμία άλλη σπουδή;», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος προς τον μάρτυρα, με τον κ. Ράικο να του απαντά πως «η ερευνητική μου δουλειά, η ακαδημαϊκή μου πορεία! Εκπαιδεύω δικαστικούς τοξικολόγους».

 Ο Αλέξης Κούγιας, μάλιστα, επιχείρησε να υποβάλει ερώτηση στον μάρτυρα η οποία έχει σχέση με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος είπε στον μάρτυρα να μην απαντήσει, με τον συνήγορο τελικά να προσφεύγει στο δικαστήριο. Η εισαγγελέας από την πλευρά της έκανε λόγο για «παντελώς άσχετη και άκαιρη» ερώτηση, με τον Αλέξη Κούγια να διαμαρτύρεται και να διακόπτει την εισαγγελέα προκαλώντας την παρατήρηση της προέδρου. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την υποβολή της ερώτησης.

 Αλ. Κούγιας: Έχετε απευθυνθεί ποτέ σε εργαστήριο του εξωτερικού για να σας κάνει ποσοτικό έλεγχο δηλητηρίου;

 Μάρτυρας: Δεν υπάρχει εργαστήριο που να μετράει βαρέα μέταλλα στην Ελλάδα.

 Αλ. Κούγιας: Στις 14/03/22 ήταν η γνωμοδότησή σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Γι' αυτήν την ανακάλυψή σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;

 Μάρτυρας: Υπάρχει δημοσίευση! Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022!

 Αλ. Κούγιας: Ντροπή σας! Ντροπή σου! Ο Θεός δεν θα σε συγχωρήσει ποτέ! Έχεις κάνει δημοσίευση πριν από τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου! Αθεόφοβε, και κάνε μου μήνυση! Τώρα κάνε μου μήνυση!

 Ξέσπασε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ξέσπασε και η μητέρα της κατηγορούμενης, η οποία παρακολουθεί τη διαδικασία. Σε κάποια στιγμή απευθύνθηκε προς τον κ. Ράικο φωνάζοντας «Κοίτα τον! Γελάει!», με την πρόεδρο να απαντά: «Εσείς θα περάσετε έξω» και τον Αλέξη Κούγια να ζητάει διακοπή.

 Η ένταση συνεχίστηκε και εκτός της δικαστικής αίθουσας, με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου να φωνάζει στον διάδρομο προς τον κ. Ράικο: «Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!».