Γλίτωσε από τη φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ, όμως οι εικόνες που άφησε πίσω του είναι τρομακτικές και ακόμη δεν μπορούν να φύγουν από το μυαλό του. Το πέρασμα από τη Ράφα τον οδήγησε πίσω στην ασφάλεια της Ελλάδας, γλιτώνοντας από τον θάνατο και τη φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ. Ένας από τους Έλληνες που πέρασαν από το πέρασμα της Ράφα μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS για τα όσα βίωσε στην εμπόλεμη ζώνη στο Ισραήλ.

Ο κ. Φαγιάντ μίλησε για τη Λωρίδα της Γάζας και για τον πόλεμο στο Ισραήλ. «Είχα πάει 15 ημέρες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Έζησα όλη την εξέλιξη του πολέμου από την πρώτη μέρα. Έμενα σε ένα σημείο στο κέντρο της Γάζας, όπου στην αρχή βομβαρδίστηκε πολύ έντονα». 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: "Φέρτε πίσω τα παιδιά μας" - Η ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα για το κοριτσάκι 2 ετών που απήγαγε η Χαμάς

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πηγαίνει δύο με τρεις φορές τον χρόνο στη Λωρίδα της Γάζας για να επισκεφθεί τους γονείς του.

Για την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων περιέγραψε: «Έμενα δίπλα στο λιμάνι της Γάζας που βομβαρδίστηκε έντονα την πρώτη και τη δεύτερη μέρα του πολέμου. Αναγκαστήκαμε να μετακινηθούμε πιο νότια, γιατί μας είπαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το βόρειο μέρος. Έτσι πήγα στο σπίτι του αδελφού μου».