Για παν ενδεχόμενο, από τη στιγμή που ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι γεγονός, είναι προετοιμασμένες η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA. Άλλωστε, ο πόλεμος στο Ισραήλ συνεπάγεται... ανάνηψη του Μεσανατολικού, το οποίο ουδέποτε ήταν απονεκρωμένο, πάντως δεν έμοιαζε και τόσο ζων. 

Από το να μεταφερθούν μέλη της Χαμάς στην Ελλάδα μέχρι να υφίστανται ήδη, οι δύο υπηρεσίες είναι εγρήγορες για ό,τι μπορεί να συνεπάγεται για τα ημέτερα ο πόλεμος στο Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φρούριο η πρεσβεία στην Αθήνα 


Στο ρεπορτάζ του MEGA για τον πόλεμο του Ισραήλ και τις παραμέτρους που μπορεί να αφορούν στην Ελλάδα, αναφέρεται: Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική, μετά την ανάφλεξη της έντασης στο Μεσανατολικό.

Ισραηλινοί στόχοι στην Αθήνα, όπως και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, έχουν τεθεί υπό αυστηρό κλοιό ασφαλείας.

Επιπλέον, μέτρα έχουν ληφθεί και στα κέντρα φιλοξενίας σε ολόκληρη τη χώρα, όπου βρίσκονται προσωρινά μουσουλμάνοι.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει να αυξηθούν οι περιπολίες, ενώ στην πρωτεύουσα το βάρος ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής πέφτει σε ενδεχόμενους ισραηλινούς στόχους αλλά και σημεία συγκέντρωσης Παλαιστινίων.



Συγκεκριμένα, υπό έλεγχο θα βρίσκονται όσοι Παλαιστίνιοι μένουν στην Ελλάδα. Ακόμα, αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια για όσους εισέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ θα υπάρχει επιτήρηση των Ισραηλινών τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διαμαρτυρία από τους Παλαιστίνιους έξω από την πρεσβεία στην Κηφισίας 

Ο πόλεμος στο Ισραήλ, λοιπόν, δεν αφορά μόνο γεωπολιτικά στην Ελλάδα, καθώς φιλοξενεί Παλαιστίνιους, οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν, μαζί με αλληλέγγυες ομάδες, επί της Κηφισίας, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, και φώναζαν συνθήματα υπέρ της χώρας τους. 



Οι διαδηλωτές βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν, έως και τουλάχιστον τις 19:45, αποκλείσει τον δρόμο και στα δύο ρεύματα πάνω από τη γέφυρα.

«Όπως επαναστάτησαν οι Έλληνες το 1821 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη για να αποκτήσουν την ελευθερία τους, έτσι ξεσηκωνόμαστε κι εμείς τώρα για να αποκτήσουμε ανεξάρτητο κράτος», σημείωσαν Παλαιστίνιοι που διαμένουν στην Ελλάδα και διαδήλωσαν στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της ισραηλινής πρεσβείας

Στην πορεία συμμετείχαν 300 άτομα, τα οποία αποχώρησαν ύστερα από μία ώρα και πλέον η Κηφισίας έχει ανοίξει και στα δυο ρεύματα.