Τα όσα δραματικά βίωσε στον  πόλεμο του Ισραήλ, από όπου κατάφερε να επιστρέφει πριν από δύο μέρες αποκάλυψε ο Refael Varsano, μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Ο Refael, ξεναγός στο επάγγελμα που ζούσε στο Ισραήλ ανέφερε ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου και για τρεις μέρες έμεινε με την οικογένειά του μέσα σε καταφύγιο μέχρι να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

 «Εμείς – κι εννοώ την γυναίκα και το 10 μηνών μωρό μας – ευτυχώς είχαμε την τύχη να έχουμε καταφύγιο μέσα στο διαμέρισμά μας. Ήμασταν κλεισμένοι μέσα στο καταφύγιο για περίπου τρεις μέρες. Λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, με μεγάλη δυσκολία βρήκαμε πτήση για Θεσσαλονίκη, την πατρίδα μου, όπου και βρισκόμαστε τώρα. Ήταν μία ”μάχη” γιατί οι θέσεις ήταν πολύ λίγες, καθώς οι αεροπορικές ακύρωναν τις πτήσεις τους».

Στην συνέχεια ο κ. Varsano τόνισε ότι η πρεσβεία της Ελλάδας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν οι Έλληνες πολίτες στην πατρίδα τους προκειμένου να γλιτώσουν από την κόλαση του πολέμου στο Ισραήλ.

Ο ίδιος και η οικογένεια του ζούσαν στο Ισραήλ για 16 χρόνια, αλλά ακόμη συγγενείς τους βρίσκονται εκεί και μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν επιστρατευτεί στον πόλεμο του Ισραήλ.