Πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, οικογενειάρχες, µε συζύγους και παιδιά, επιτυχηµένοι επιχειρηµατίες, καταστηματάρχες, ένας γιατρός και ένας οδοντοτεχνίτης και πρώην διαιτητής πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού ∆ικαστηρίου της Αθήνας το επόµενο διάστηµα για την αδιανόητη, σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκµετάλλευσης ενός ανήλικου κοριτσιού, στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, στον Κολωνό.

Με το βούλευµα-καταπέλτη του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών της Αθήνας, συνολικά 26 κατηγορούµενοι παραπέµπονται σε δίκη.

Ανάµεσα σε αυτούς, ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, Ηλίας Μίχος, η µητέρα της 12χρονης και ο διαβόητος «Μιχάλης». Στο εδώλιο θα καθίσουν, επίσης, ακόµα 23 πρόσωπα, «πελάτες», οι οποίοι δικάζονται είτε για γενετήσιες πράξεις µε ανήλικη έναντι αµοιβής είτε για παιδική πορνογραφία.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους βρίσκονται κρατούµενοι σε τρία σωφρονιστικά καταστήµατα της χώρας, του Κορυδαλλού, της Τρίπολης και των Γρεβενών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν παιδιά στην ηλικία του κοριτσιού που βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τους.

Πρόκειται για συνηθισµένους ανθρώπους, οι οποίοι προχώρησαν σε αδιανόητες πράξεις. Από τον Ηλία Μίχο, ο οποίος ήταν γνωστός καταστηµατάρχης στην περιοχή του Κολωνού, µέχρι γείτονες της οικογένειας του κοριτσιού, που εκµεταλλεύτηκαν το ανήλικο παιδί, και πρόσωπα που έψαχναν να ικανοποιήσουν τις αρρωστηµένες ορέξεις τους µέσω ∆ιαδικτύου.

Ανάµεσα στους κατηγορουµένους βρίσκονται άνθρωποι όλων των κοινωνικών κατηγοριών: ηλεκτρολόγοι, µηχανικοί, επιχειρηµατίες, σεκιούριτι, συνταξιούχοι ναυτικοί, ένας αφροδισιολόγος, ένας πρώην διαιτητής και άλλοι.


Ηλίας Μίχος: Ο άνθρωπος που άρχισε να δημιουργεί τον εφιάλτη για το ανήλικο κορίτσι

Ο Ηλίας Μίχος, ο άνθρωπος που άρχισε να δηµιουργεί τον εφιάλτη για το ανήλικο κορίτσι, αρνείται ότι το βίασε και το απείλησε εξαναγκάζοντάς το να βρίσκεται µαζί του και µε άλλους άνδρες.

Ο καταστηµατάρχης κατηγορείται πως από τον Απρίλιο του 2022 µέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους τέλεσε σε βάρος του παιδιού µια σειρά ποινικών αδικηµάτων, όπως βιασµό, γενετήσιες πράξεις µε ανήλικη κατ’ εξακολούθηση, παιδική πορνογραφία, µαστροπεία, εµπορία ανθρώπου και παράνοµη οπλοκατοχή.

Τα όσα έχει περιγράψει η ανήλικη πως έζησε στα χέρια του Μίχου είναι εφιαλτικά. Η µητέρα της ανήλικης, ο Μίχος και ο «Μιχάλης» είναι οι τρεις κατηγορούµενοι στους οποίους αποδίδεται το αδίκηµα της µαστροπείας, ότι δηλαδή την εξέδιδαν. Ξεχωριστή περίπτωση, η οποία δεν συνδέεται µε τις πράξεις του Μίχου, αποτελεί ο «Μιχάλης».

Στο κοριτσάκι είχε παρουσιαστεί µέσω ∆ιαδικτύου ως 25χρονος άνδρας. Στην πραγµατικότητα, πρόκειται για 57χρονο κάτοικο Κερατσινίου, συνταξιούχο ναυτικό, ο οποίος κατηγορείται ότι προωθούσε το τηλέφωνο της ανήλικης σε µέλη διαδικτυακού φόρουµ, προκειµένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστηµένες ορέξεις τους.

Ο κατηγορούµενος µάλιστα τους προέτρεπε να της λένε ότι «είναι από τον Μιχάλη», έτσι ώστε να πάρει µέρος της αµοιβής που θα λάµβανε το κοριτσάκι, ενώ, ταυτόχρονα, την προέτρεπε να συνευρεθεί µαζί τους.

Ταυτόχρονα, επιχείρησε να βρεθεί δύο φορές µε την ανήλικη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό για λόγους ανεξάρτητους από τη βούλησή του. Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, ο 57χρο νος κατηγορείται επίσης ότι διένειµε γυµνές φωτογραφίες και βίντεο του κοριτσιού σε άγνωστο αριθµό ανδρών.


Κολωνός: Η εμπλοκή του αφροδισιολόγου

Ένα άλλο πρόσωπο η εµπλοκή του οποί ου στην υπόθεση της 12χρονης σόκαρε είναι ο 65χρονος αφροδισιολόγος, µε ιατρείο στην περιοχή του Κολωνού.

Ο άνδρας, ο οποίος µετά την απολογία του κρατείται στις Φυλακές της Τρίπολης, κατηγορείται για αδιανόητες πράξεις, τις οποίες τέλεσε σε βάρος της ανήλικης εντός του ιατρείου. Κάθε φορά τής έδινε 50 ευρώ, εκτός από µία, που της έδωσε το ποσό των 30 ή 40 ευρώ.

Εκτός από τον Ηλία Μίχο, πάντως, για την υπόθεση θα δικαστούν και άλλοι καταστηµατάρχες της περιοχής, πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκηµα της τέλεσης γενετήσιων πράξεων µε την ανήλικη έναντι αµοιβής.

Στο εδώλιο θα καθίσει και πρώην διαιτητής και οδοντοτεχνίτης, ο οποίος επίσης βρίσκεται στις φυλακές µετά την απολο γία του. Ο εν λόγω κατηγορούµενος έχει αρνηθεί κάθε εµπλοκή του στην υπόθε ση, ισχυριζόµενος ότι έδινε χρήµατα στο παιδί για να το βοηθήσει και πως ουδέπο τε το εκµεταλλεύτηκε σεξουαλικά.

Οι δικαστικές Αρχές, ωστόσο, του αποδίδουν πως από τον Απρίλιο µέχρι τον Αύγου στο του 2022 συναντήθηκε περισσότερες από µία φορές µε την ανήλικη και προέβη σε γενετήσιες πράξεις µαζί της εντός της επαγγελµατικής του στέγης στην περιοχή του Κολωνού, καταβάλλοντάς της άγνωστο ποσό κάθε φορά.

Τα όσα αποδίδονται στους κατηγορουµένους θα αξιολογηθούν πλέον από τους τρεις τακτικούς δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους που θα συγκροτήσουν την έδρα του Μικτού Ορκωτού ∆ικαστηρίου της Αθήνας, το οποίο και είναι το µόνο αρµόδιο να δικάσει την υπόθεση και να κρίνει εάν πρέπει να κριθούν ένοχοι ή όχι. Το επόµενο διάστηµα αναµένεται πάντως να ολοκληρωθεί και η δεύτερη δικογραφία για την υπόθεση, στην οποία και άλλα πρόσωπα, υπεράνω πάσης υποψίας, αντιµετωπίζουν κατηγορίες ότι εκµεταλλεύτηκαν σεξουαλικά τη 12χρονη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 14/10/2023