Την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται σε συναγερμό, όπως και η χώρα μας, εξαιτίας των τυφλών χτυπημάτων των φανατικών, μετά την οδηγία της Χαμάς προς τα μέλη της να κάνουν επιθέσεις, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης τόσο προς τον λαό του Ισραήλ όσο και προς τους Παλαιστίνιους.


Διαβάστε επίσης: Γάζα: "Δύο χιλιάδες χριστιανοί κρύβονται σε μοναστήρι" – Συγκλονιστική περιγραφή κατοίκου

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ έξω από την πρεσβεία της χώρας στο Ψυχικό για τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Παλαιό Ψυχικό συμμετείχε η ΜΚΟ Israel Greece Friendship Association.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί απ' όσους έχουν συγκεντρωθεί κρατούσαν πλακάτ που απεικονίζουν αιχμαλώτους που κρατούνται από τους άνδρες της Χαμάς ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση: 










6001415
6001441
6001464
6001505
6001582
6001637
6001648
6001652

 
Υπουργείο Εξωτερικών για τις εξελίξεις σε Ισραήλ και Γάζα

Σημειώνεται ότι τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που οδήγησαν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών στο νοσοκομείο της Γάζας εξέφρασε με ανακοίνωσή του το πρωί της Τετάρτης το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα σημειώνει ότι «η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή επισήμανε με έμφαση την ανάγκη για προστασία των αμάχων».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που οδήγησαν στη βαθύτατα οδυνηρή απώλεια ανθρώπινων ζωών στο νοσοκομείο της Γάζας.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF είχαν ζητήσει την εκκένωση του νοσοκομείου τέσσερις ημέρες πριν από την έκρηξη, υποστηρίζουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή επισήμανε με έμφαση την ανάγκη για προστασία των αμάχων και διασφάλιση των ανθρωπιστικών αξιών και εμμένει στη θέση αυτή.