Με κάθε τιμή ετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και φυσικά όλοι περιμένουν την εντυπωσιακή στιγμή που ο πιλότος μαχητικού αεροσκάφους θα κάνει εντυπωσιακές επιδείξεις. Μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη αναμφίβολα αποτελεί η στιγμή που ο πιλότος θα πλησιάσει με το μαχητικό του αεροσκάφος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Οι απαιτητικοί και παράλληλα εντυπωσιακοί ελιγμοί των πιλότων, το πέταγμα σε χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα και την στεριά και ο εκκωφαντικός ήχος του μαχητικού F-16 Block52+ καθηλώνουν κάθε χρόνο τους Θεσσαλονικείς.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακές εικόνες από τη δοκιμαστική παρέλαση ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

Το μήνυμα δε του πιλότου μέσα από το πιλοτήριο προκαλεί ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Ποιος είναι ο σμηναγός που θα καθίσει στο cockpit του μαχητικού αεροσκάφους το οποίο θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακές επιδείξεις;  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Μυλωνά για το voria.gr, φέτος στο cockpit του F-16 θα βρίσκεται ο Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους σμηναγός (Ι) Χρήστος Πάρις Χαρίτος.


O Χρήστος Πάρις Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.