O σμηναγός (Ι) Χρήστος-Πάρις Χαρίτος είναι ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.200 είναι σε αεροσκάφη F-16. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν όνειρό του να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Δηλώνει, μάλιστα, «πολύ ευγνώμων που το κατάφερα». «Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για να το φέρεις εις πέρας. Έχει πολλές απαιτήσεις και πολλές ώρες δουλειάς, όταν όμως τα καταφέρεις, σου δίνει πίσω πάρα πολλά πράγματα» είπε ο σμηναγός (Ι) Χαρίτος στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Χρήστος-Πάρις Χαρίτος πετάει σε κανονικές αποστολές με μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και είναι μέλος της ομάδας «ΖΕΥΣ» από το 2014.

«Στην ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 έχω περάσει μέσα από πολλά πόστα, έχω υπάρξει o narator (σ.σ.: το στέλεχος που περιγράφει το πρόγραμμα επίδειξης στους παρευρισκομένους), όπως και μέλος της ομάδας καταγραφής της επίδειξης του “ΖΕΥΣ”. Φέτος, επελέγην να γίνω ο ιπτάμενος επίδειξης της ομάδας» εξήγησε, περιγράφοντας την πορεία του μέχρι τα χειριστήρια του «ΖΕΥΣ» και με αφορμή την εναέρια επίδειξη που θα κάνει κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.