Μετά από έξι χρόνια, απορρίφθηκε από το Γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ακύρωσης της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, κατά της πειθαρχικής ποινής της στέρησης μισθού 60 ημερών που τις είχε επιβληθεί για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η αίτηση απορρίφθηκε ως απαράδεκτη με το σκεπτικό ότι τα πειθαρχικά συμβούλια αποτελούν «δικαστήρια» κατά την έννοια των άρθρων 6  ΕΣΔΑ, 47 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και  14 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα  (ΔΣΑΠΔ), ενώ κατά τα άρθρα 91 § 4 του Συντάγματος και 105 § 6 του νόμου 1756/1988 οι αποφάσεις τους δεν υπόκεινται σε αίτηση ακυρώσεως» ενώπιον του ΣτΕ. Η υπόθεση για την οποία τιμωρήθηκε πειθαρχικά η πρώην εφέτης αφορά την αφαίρεση της δικογραφίας του Βγενόπουλου από τα χέρια των εισαγγελέων διαφθοράς λίγο πριν από το στάδιο των διώξεων και την εν συνέχεια η αρχειοθέτηση της.

 Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη ζητούσε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να ακυρωθεί η απόφαση του Δευτεροβάθμιου 9μελους Πειθαρχικού  Συμβουλίου του Αρείου Πάγου  με την  οποία επικυρώθηκε η πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση που τις επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών για την εν λόγω υπόθεση.