κακοκαιρία «Π», διάρκειας 24 ωρών, θα επηρεάσει τη χώρα, όπως λέει στο parapolitika.gr ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος. Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ακόμα και λασποβροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές τις επόμενες ώρες.

«Από σήμερα το βράδυ θα είναι τα προεόρτια της κακοκαιρίας από την περιοχή των βορείων Επτανήσων, όπου αργά το βράδυ σήμερα θα εκδηλώνονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες», λέει στο parapolitika.gr ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος.

«Φαίνεται ότι αύριο θα είναι μια αρκετά δύσκολη μέρα για αρκετές περιοχές της χώρας. Θα έχουμε μια κακοκαιρία-εξπρές διάρκειας 24 ωρών, με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις βροχές, τις καταιγίδες, τις τοπικές χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς νοτιάδες που θα φτάσουν τα 7 έως και 9 Μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και τη σκόνη από την Αφρική», αναφέρει επίσης.

Διαβάστε ακόμα: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία - Πού θα "χτυπήσει" τις επόμενες ώρες

Όπως εξηγεί στο parapolitika.gr, «Θα είναι δηλαδή ένα καιρικό κοκτέιλ που θα είναι αρκετά έντονο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα βρέξει και στο Ιόνιο, δηλαδή στα Επτάνησα όλα, και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη. Αλλά και τις κεντροβόριες περιοχές του Αιγαίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αργότερα, όπως πιο έντονες θα είναι οι καταιγίδες σε τμήματα των Επτανήσων, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου και αργότερα στις περιοχές Κεντροανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπως και στη Δυτική Θεσσαλία θα έχουμε έντονες βροχές κατά περιόδους».

«Οι δείκτες αστάθειας, στις προαναφερθείσες περιοχές, που θα έχουμε έντονα φαινόμενα, είναι αρκετά αυξημένοι, έως πολύ αυξημένοι. Που σημαίνει ότι προμηνύουν έντονες καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα σε αυτά τα τμήματα», σημειώνει επίσης ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος.

Γιάννης Καλλιάνος: Βροχές και στην Αττική

«Προφανώς θα βρέξει και στην Αττική. Θα βρέξει και στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην ανατολική Πελοπόννησο. Τις περιοχές δηλαδή που δεν είναι υψηλού κινδύνου», λέει στο parapolitika.gr ο Γιάννης Καλλιάνος. «Θα έχουμε και τοπικές καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές, ωστόσο τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο έντονα που τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές να προβληματίσουν», προσθέτει.

Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

«Αργότερα, αργά το βράδυ του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα μετακινηθούν και θα απασχολούν μόνο περιοχές των νησιών του νότιου, νοτιοανατολικού Αιγαίου. Και προς το ξημέρωμα της Κυριακής και των Δωδεκανήσων. Και από το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια το κύμα της κακοκαιρίας αυτό θα αποτελέσει παρελθόν», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος.

Πώς θα είναι ο καιρός το Σάββατο

«Μην περιμένουμε καθόλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας να επικρατεί συννεφιά και βροχές. Δεν θα βρέχει δηλαδή συνεχώς, θα έχουμε και ανά διαστήματα βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Απλώς κατά τη διάρκεια που οι νεφώσεις θα είναι πυκνές, θα έχουμε αυτές τις μπόρες και τις καταιγίδες», εξηγεί στο parapolitika.gr ο γνωστός μετεωρολόγος.

Ισχυροί άνεμοι, υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος, λέει επίσης: «Θα έχουμε νοτιάδες όπως είπαμε στα πελάγη, 6 με 7 Μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 στο Αιγαίο. Και μάλιστα στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 9 Μποφόρ. Με αποτέλεσμα ο συνδυασμός ισχυρών βροχοπτώσεων και ισχυρών νοτιάδων να χρειάζεται κάποια προσοχή, και από τον κρατικό μηχανισμό, αλλά και από τους πολίτες. Ιδιαιτέρως άνθρωποι που μένουν σε ισόγεια και υπόγεια θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Η θερμοκρασία θα είναι καλή, στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη ίσως δούμε και 30άρια, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ζεστός και “μαλακός” καιρός. Και οι περισσότερες από τις βροχές, ιδιαιτέρως στην ανατολική και νότια Ελλάδα, θα είναι και λασποβροχές λόγω της σκόνης που θα έρθει από την Αφρική».