Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η απολογία του 30χρονου Χ.Κ., γυμναστή σε δημοτικό σχολείο του Ασπροπύργου. Ο δάσκαλος φυσικής αγωγής βρέθηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών, προκειμένου να απαντήσει σε όσα του προσάπτουν οι γονείς οκτώ παιδιών, για τα οποία έχει ασκηθεί εισαγγελική δίωξη με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό. Ο εν λόγω άνδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες και προσπάθησε να εξηγήσει για ποιους λόγους έχει προκύψει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Διαβάστε ακόμα: Ασπρόπυργος: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον γυμναστή που φέρεται να παρενοχλούσε μαθητές - ''Ήθελε να του πιάσει τα γεννητικά όργανα''

Τι ισχυρίστηκε ο γυμναστής στην απολογία του

Κατά πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν άγγιξε τα παιδιά: «Δεν άγγιξα τα παιδιά, δεν έχω κάνει κανένα κακό. Έπαιζα μαζί τους ως δάσκαλος» φέρεται να είπε, ενώ σε ερώτηση αναφορικά με το πλήθος των ένορκων καταγγελιών, ο Χ.Κ. αντέδρασε τονίζοντας πως «…δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα. Έχω περάσει και από άλλο σχολείο. Οι καταγγελίες είναι “στημένες”, διότι κάποιοι γονείς δεν με θέλουν».

Πάντως, παρόλο που αρχικά είχε γίνει λόγος για πενήντα περιπτώσεις παιδιών, μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει ενόρκως οι γονείς οκτώ παιδιών και μένει να δούμε αν θα προκύψουν κι άλλες επίσημες καταγγελίες. Απ’ όσα περιήλθαν, πάντως, σε γνώση των ανακριτικών αρχών, φαίνεται πως δεν συντρέχει λόγος για την προσωρινή κράτηση του γυμναστή. Ως εκ τούτου, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κατοικεί δύο φορές το μήνα.

Η απόφαση αυτή δεν άρεσε καθόλου σε μια ομάδα γονέων που βρέθηκαν στην Ευελπίδων χθες το μεσημέρι. Παρουσία του δικηγόρου τους Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, προχώρησαν σε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας, αποδοκιμάζοντας έντονα το γυμναστή, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της απελευθέρωσής του.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime