Συνελήφθη χθες, Δευτέρα, από την Αστυνομία ένας 30χρονος γυμναστής δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο, έπειτα από καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε παιδιά.

Ειδικότερα, ο 30χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 337 περί προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση. Σοκ προκαλούν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό και για προγενέστερα περιστατικά ελήφθησαν οκτώ ένορκες καταθέσεις από γονείς μαθητών και μία κατάθεση από τον διευθυντή του σχολείου στον Ασπρόπυργο.

Ο κατηγορούμενος προσκόμισε γνωμάτευση, με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67%, συνεπεία διαταραχής Άσπεργκερ.

Ασπρόπυργος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Την ίδια ώρα, σοκάρουν την κοινή γνώμη όσα ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ένας από τους γονείς που προχώρησαν στην καταγγελία.

Όπως είπε, η κόρη του τού είχε παραπονεθεί ότι «ο δάσκαλος τη γαργαλούσε».

«Πολλοί γονείς μάς έκαναν παράπονα πως υπήρχαν γαργαλητά και άλλα πράγματα. Πήγαμε στο σχολείο κι εκείνος το αρνήθηκε», είπε ακόμα.

Παράλληλα, υπήρχαν καταγγελίες ότι ο γυμναστής «κλείδωνε τα παιδιά στην τάξη, ενώ έξω είχε ήλιο, και δεν τα άφηνε να βγουν», ως τιμωρία.

«Επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή, μας είπε ότι δεν γνωρίζει το περιστατικό, είχε δει κάποια περιστατικά, είχαν γίνει συστάσεις», είπε ο πατέρας της μαθήτριας.

Διαβάστε ακόμα: Ασπρόπυργος: ΕΔΕ από το υπουργείο Παιδείας για τον γυμναστή που φέρεται να παρενόχλησε μαθητές Δημοτικού

Ασπρόπυργος: Ο γυμναστής είχε παρενοχλήσει πάνω από 50 παιδιά, σύμφωνα με τις καταγγελίες

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών, ο γυμναστής είχε παρενοχλήσει πάνω από 50 παιδιά. Ο 30χρονος φέρεται να είχε ζητήσει από μικρά κορίτσια να καθίσουν στα πόδια του, ενώ σε μία περίπτωση ζήτησε από μαθήτρια να σηκώσει την μπλούζα της.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος διέταξε να μεταχθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.