Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η ανάλυση πραγματογνώμονα για το τροχαίο στο Βόλο με θύμα ένα βρέφος 4 μηνών. Σήμερα, οι γονείς και οι συγγενείς του βρέφους είπαν το τελευταίο αντίο μέσα σε κλίμα οδύνης. Την ίδια ώρα η ανάλυση του δικαστικού πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτη Μαδιά, για το τραγικό δυστύχημα στον Βόλο αποκαλύπτει τις πιθανές αιτίες που οδήγησαν σ’ αυτό.

Ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς, στάθηκε στο τραγικό γεγονός, εκφράζοντας την εξειδικευμένη του άποψη, μιλώντας στον ALPHΑ.

 «Αν ο οδηγός είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει», λέει ο πραγματογνώμονας

Ο πραγματογνώμονας κ. Μαδιάς υπογράμμισε ότι «ακριβώς στη στιγμή της σύγκρουσης, βλέπουμε ότι κατά την πρώτη επαφή της μοτοσυκλέτας με τον πεζό, εκείνος είναι όρθιος. Ο πεζός παγώνει, έχει ήδη αντιληφθεί την αρχική κατεύθυνση της μηχανής και παγώνει, με το σκεπτικό ότι η μοτοσυκλέτα θα έκανε έναν ελιγμό είτε δεξιά, είτε αριστερά». 

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Ελεύθερος ο 33χρονος που παρέσυρε και σκότωσε το βρέφος

 «Το πρώτο λάθος του παππού: Πάει από τη δεξιά πλευρά να παραλάβει το μωρό, μέσα από το οδόστρωμα, δηλαδή. Δεν έπρεπε να το κάνει από αυτό το σημείο. Βλέποντας το βίντεο, δεν το χρονομέτρησα αλλά είναι τρία δευτερόλεπτα από τη στιγμή που παραλαμβάνει το μωρό. Ακόμη και αν η μηχανή κινείτο με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας μέσα σε πόλη, των 50 χιλιομέτρων / ώρα, σε 1 δευτερόλεπτο διανύει 14 μέτρα.

Στα 3 δευτερόλεπτα που παίρνει ο παππούς το μωρό, η μοτοσυκλέτα ήταν πίσω στα 45 μέτρα, που σημαίνει ότι η απαιτούμενη απόσταση ακινητοποίησης ενός οχήματος, λαμβάνοντας υπόψη τον οποιονδήποτε αιφνιδιασμό, είναι τα 28 μέτρα. Αν ο οδηγός είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει. Ή να είχε φρενάρει, ή να είχε κάνει ελιγμό», προσέθεσε.