Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η εφημερίδα  «Το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», φιλοξενεί μέτρηση της Metron Analysis με ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το «ποιος έριξε τη χούντα» 

Στο ερώτημα ποια ήταν η συμβολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην πτώση της χούντας, ένα ποσοστό 81% απαντά «αρκετά/ πολύ». Ενδιαφέρον παρουσιάζουν εδώ τα πολιτικά κόμματα αλλά και οι ηλικίες, καθώς όλοι αναγνωρίζουν τη συμβολή του Πολυτεχνείου ως σημαντική.



Στο δεύτερο ερώτημα, που αφορά την άποψη των ερωτηθέντων για τη μεταπολίτευση, ένα 82% συμφωνεί ότι αυτή έχει τελειώσει στην Ελλάδα και πρέπει να περάσουμε σε έναν νέο, ιστορικό κύκλο.



Στο τρίτο ερώτημα που αφορά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, το 86% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την κατάθεση στεφάνων, το 79% συμφωνεί με εκδηλώσεις μνήμης στα σχολεία, ενώ το 51% συμφωνεί με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.



Το τέταρτο ερώτημα αφορά την άποψη για το πολίτευμα της χώρας, με το 81% των ερωτηθέντων να απαντά πως η Δημοκρατία είναι προτιμότερη από οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα, έναντι 12% που υποστηρίζει πως, σε ορισμένες συνθήκες, ακόμη και μια δικτατορία θα ήταν προτιμότερη της Δημοκρατίας και ένα ποσοστό 6% που λέει πως δεν έχει καμία σημασία.