Αποκαλυπτικός ήταν ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με το περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου με πρωταγωνίστρια την πρώην σύζυγό του, Εύη Βατίδου και τους επιβάτες μιας μοτοσυκλέτας στη Γλυφάδα. Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας, λίγες ώρες μετά την απολογία της 47χρονης και την απόφαση του ανακριτή να την αφήσει ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους μίλησε στο MEGA.

Αναφερόμενος στον οδηγό της μηχανής, ο ποινικολόγος ανέφερε πως «βρήκε μια απροστάτευτη γυναίκα, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα. Προηγούνταν αυτής με τη μηχανή του και σταμάτησε μπροστά της. Η Εύη κατάλαβε τι γίνεται και δεν άνοιξε το παράθυρο από φόβο. Εκείνος, άρχισε να τη βρίζει χυδαία, με εκφράσεις που ντρέπεσαι να πεις. Στη συνέχεια, εκείνη προσπαθεί να καλέσει την Άμεση Δράση, υπήρχαν 14 κλήσεις από το κινητό της, από την ώρα του επεισοδίου μέχρι την ανατροπή της μηχανής. Όταν εκείνος είδε τι έγινε, έβαλε το κράνος και έφυγε...».

 Αλέξης Κούγιας: Την έβριζε και χτύπαγε με το κράνος του το τζάμι

 «Την έβριζε και μόλις την είδε να παίρνει το κινητό, άρχισε να χτυπά με το κράνος του το τζάμι και τον καθρέπτη του αυτοκινήτου με αδικαιολόγητο μένος. Μετά αυτός ξεκίνησε να φύγει. Άρχισε να πηγαίνει σε διάφορα στενά, καθώς γνωρίζει την περιοχή. Η Εύη περίμενε να ανταποκριθεί η Αμεση Δράση. Εκείνος την οδήγησε στα κατσάβραχα, όπου η μηχανή του ανετράπη και καταπλάκξωσε τη συνεπιβάτρια» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας, περιγράφοντας τα γεγονότα που σύμφωνα με εκείνον προκάλεσαν τον τραυματισμο των αναβατών της μοτοσυκλέτας. 

Διαβάστε επίσης: Εύη Βατίδου: "Με έβρισε χυδαία και μου έσπασε τον καθρέφτη με το κράνος του - Ευχαριστώ δημόσια τον Αλέξη Κούγια"

Και συνέχισε την περιγραφή: «Το αυτοκίνητο πέφτει στο χαντάκι, σπάει το κάρτερ, σπάνε τα ακρόμπαρα. Εκείνος πηγαίνει στο πλευρό της και τη βρίζει χυδαία. Το κατηγορητήριο βασίζεται στα στοιχεία που έδωσε εκείνος. Δεν έγινε καλή προανάκριση. Αν τους χτύπησε η Εύη, έπρεπε να υπάρχουν σημάδια στο αυτοκίνητό της και η μηχανή να έχει χτύπημα. Ο δρόμος εκεί είναι φρικτός, δεν υπάρχουν φώτα, δεν υπάρχει τίποτα. Στη συνέχεια, η Εύη κατέβηκε από το αυτοκίνητο, συνεχίζοντας να καλεί την Αστυνομία. Ακολούθως, έφτασε το ασθενοφόρο που παρέλαβε την τραυματισμένη κυρία και εκείνος έφυγε από το σημείο».

Σε ερώτηση για την τύχη της μηχανής, ο κ. Κούγιας είπε: «Κανείς δεν έχει δει τη μηχανή. Δεν υπάρχει καν μια φωτογραφία. Πιθανολογώ πως υπάρχει πρόβλημα με τη μηχανή, ίσως είναι κλεμμένη, αυτή είναι η κρίση μου. Δεν μπορεί να λέει πως τον χτύπησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να μην εχει βγάλει μια φωτογραφία. Δεν έγινε έκθεση αυτοψίας, δεν έγινε σχεδιάγραμμα δεν έγινε τίποτα. Απορώ γιατί ασκήθηκε ποινική δίωξη... Επιπλέον, δεν έγινε καμία παρεξήγηση. Παρεξήγηση θα υπήρχε αν συμμετείχαν και οι δύο στο επεισόδιο. Εδώ, μόνος εκείνος ενήργησε, είπε πως ταράχτηκε».

Για την απόφαση του ανακριτή να αφήσει ελεύθερη την Εύη Βατίδου και τη συνέχεια της υπόθεσης, ο κ. Κούγιας είπε: «Ο εισαγγελέας είδε τα στοιχεία, ο ανακριτής είδε τα στοιχεία. Όλοι αναγνώρισαν πως κακώς ασκήθηκε ποινική δίωξη, επιστράφηκε η έκθεση στην Αστυνομία. Προσωπικά δεν θα είμαι ικανοποιημένος αν η Εύη δεν απαλλαγεί δια βουλεύματος. Είναι δυνατόν με αυτό το υλικό της δικογραφίας να λένε πως δεν ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας; Εκείνος δεν ήθελε να ανακαλύψουν πού μένει και τι ισχύει με τη μηχανή. Ο ψευτόμαγκας θα βρεθεί κατηγορούμενος».



Τι είπε για το αιματηρό περιστατικό της Βοιωτίας

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο τη νύχτα του Σαββάτου στη Βοιωτία, μίλησε και για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 «Μέχρι αυτή τη στιγμή, γιατί η προανάκριση ήταν αρκετά επιμελής, δεν είχε ολοκληρωθεί. Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής. Δεν έχει κανένα λόγο ένα αστυνομικός με τρία παιδιά και γυναίκα εκπαιδευτικό να σκοτώσει εξ επαφής. Εγώ θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια. Αλλά δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ρατσιστή έναν άνθρωπο που έχει δείξει κάτι άλλο στη ζωή του».