Εν αναμονή της εξέτασης του 17χρονου Χρήστου στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών βρίσκονται οι αστυνομικοί, προκειμένου να συμπεριλάβουν στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει σε βάρος του αστυνομικού της ΟΠΚΕ το πόρισμα της έκθεσης, από την οποία εκτιμάται πως θα υπάρχει μια σαφή εικόνα του τι τελικά συνέβη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο χωριό Λιοντάρι.

Πώς, δηλαδή, πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομ, εάν επιβεβαιώνονται τα όσα υποστηρίζει ο κατηγορούμενος αστυνομικός ή εάν επιβεβαιώνεται η μαρτυρία του ίδιου του αδελφού του θύματος, ο οποίος επίσης επέβαινε στο όχημα. Δύο διαφορετικές εκδοχές, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν γίνεται να επιβεβαιωθούν.

Δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών θα αναλάβουν το έργο της νεκροτομής της σορού του νεαρού, το οποίο έχει δεχθεί χαμηλά στο κεφάλι μια σφαίρα από το όπλο του αστυνομικό. Πύλη εξόδου της βολίδας δεν υπάρχει κάτι που σημαίνει πως αυτή βρίσκεται «σφηνωμένη» στο κρανίο του θύματος.


Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ, που είναι πατέρας τριών παιδιών, υποστηρίζει πως προσέγγισε το όχημα του θύματος, όταν αυτό προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα. Ο νεαρός προσπάθησε να βγει από τη θέση του οδηγού όπου βρισκόταν και ήρθαν στα χέρια. Ξαφνικά ο 17χρονος, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, του έπιασε το όπλο και προσπάθησε να του το πάρει και τότε συνέβη το μοιραίο.

Το όπλο του αστυνομικού έχει κατασχεθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθεί σε βαλλιστικό έλεγχο, σε έλεγχο αποτυπωμάτων και ύπαρξης γενετικού υλικού. Με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί θα έχουν μια πρώτη σαφή εικόνα του εάν το θύμα έπιασε το όπλο ή όχι.


Τι υποστήριξε ο αδελφός του 17χρονου

Ο ανήλικος αδελφός του Χρήστου, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο αστυνομικός πλησίασε το ακινητοποιημένο όχημα και με το όπλο χτύπησε το παράθυρο του οδηγού. Κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και ξεκίνησε να χτυπά στα πλευρά τον αδελφό του με το πόδι του. Στη συνέχεια και ενώ ο 17χρονος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Ο αδελφός του Χρήστου βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και αποτελεί ουσιώδη μάρτυρα σε αυτή την υπόθεση, όπως εξάλλου και τα δύο νεαρά κορίτσια, οι δύο αδερφές που επέβαιναν στο όχημα και κάθονταν στο πίσω κάθισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφός του θύματος υποστήριξε πως ο 17χρονος δεν σταμάτησε στα μπλόκα της Αστυνομίας επειδή είχε πάρει τις δύο αδελφές από το σπίτι τους χωρίς να το γνωρίζουν οι δικοί τους και φοβήθηκε πως θα αποκαλυπτόταν η πραγματικότητα εάν τον ακινητοποιούσαν.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κατηγορούμενος, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μπήκε στο υπόγειο γκαράζ του δικαστικού Μεγάρου Θήβας και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Αφού ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του, στη συνέχεια ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, ενώπιον του ανακριτή Θήβας.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί φίλοι και συγγενείς του 17χρονου, που φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν να υπάρξει δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του Χρήστου.