«Ξετυλίγεται το κουβάρι» της υπόθεσης θανάτου του 17χρονου από τη Βοιωτία. 

Μάλιστα, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό αστυνομικού ο 17χρονος, τον οποίο καταδίωξαν αστυνομικοί στη Βοιωτία, καλείται να δώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από το όπλο του αστυνομικού της ΟΠΚΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 17χρονος πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, αφού διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Άλλωστε, όπως είπε και ο συνήγορος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, ο πυροβολισμός έγινε εξ επαφής.

Βοιωτία: Τι ισχυρίζεται ο 41χρονος αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου 

Ο 41χρονος αστυνομικός, πάντως, υποστηρίζει ότι το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του το αρπάξει, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών. «Όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του τράβηξα το πιστόλι και όταν άκουσα τον κρότο, πάγωσα», φέρεται να έχει καταθέσει.

«Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρει ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές», είπε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δραματικό βίντεο από την καταδίωξη του 17χρονου στη Βοιωτία

Την ώρα που η ΕΛΑΣ καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του 17χρονου στον Αλίαρτο από αστυνομικό όπλο και η κοινότητα των Ρομά ξεχειλίζει από οργή, βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο ALPHA αποτυπώνει τα δραματικά 14 δευτερόλεπτα πριν και μετά τον μοιραίο πυροβολισμό.

Οι κραυγές και οι διάλογοι που ακούγονται στο βίντεο είναι ανατριχιαστικοί:

«Πίσω, πίσω» ακούγεται μία δυνατή φωνή. «Σταμάτα ρε, σταμάτα» συνεχίζει μία άλλη. Μετά ο ήχος από το τζάμι του οδηγού που μάλλον σπάει και ο πυροβολισμός. Ακολουθούν φωνές θρήνου και πανικού που καλούν για ασθενοφόρο «Φίλε, φίλε σε παρακαλώ… Όχι θεέ μου δεν μπορώ…», «γιατί;…», «τον σκότωσε, ένα ασθενοφόρο». Το βίντεο σοκάρει. 

Βοιωτία: Για αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων μιλά η οικογένεια του νεκρού

Στο μεταξύ, αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων καταγγέλλει ο δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού στην Βοιωτία έπειτα από καταδίωξη.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Φιλαδέλφεια: Στον ανακριτή ο 35χρονος οπαδός για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια - Το DNA του ταυτοποιήθηκε στο μαχαίρι της δολοφονίας Κατσουρή

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαγκαγιάννης καταγγέλλει ότι έπλυναν τον χώρο που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ο 17χρονος πριν καν εμφανιστεί η Σήμανση και μετέφεραν τη σορό με το αυτοκίνητο που οδηγούσε!

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας το δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» υπογραμμίζει ο κ. Μπακαγιάννης.