Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το φορολογικό νομοσχέδιο των ελευθέρων επαγγελματιών προανήγγειλε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, τονίζοντας ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει μια φορολογική επίθεση.

Διαβάστε ακόμα: Χάρης Θεοχάρης στα Παραπολιτικά 90,1: Η διαβούλευση για το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι προσχηματική - Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις

Επίσης, ο Δημήτρης Βερβεσός απέδωσε αποτυχία στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ είπε πως «μια νησίδα ανθρώπων θα πρέπει να βγάζει 10.920 ευρώ».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βερβεσού στα Παραπολιτικά 90,1:

«Αντιμετωπίζουμε ως ελεύθεροι επαγγελματίες μία επίθεση φορολογική, αντίστοιχη και χειρότερη από αυτή που είχαμε αντιμετωπίσει με τον νόμο Κατρούγκαλου το 2016».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους απάντησε ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους: «Ήδη έχουμε εξαγγείλει δύο διήμερες για αυτή την εβδομάδα και την άλλη, κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που έχουμε και προφανώς θα πάμε στα δικαστήρια, όπως πήγαμε και με τον νόμο Κατρούγκαλου και τον βγάλαμε αντισυνταγματικό».