Η Αστυνομία καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου που δέχθηκε σφαίρα αστυνομικού, ύστερα από καταδίωξη στη Βοιωτία το Σάββατο (11.15.2023).

Ο νεαρός δέχτηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, παραμένει ζητούμενο τι έχει συμβεί πραγματικά τη νύχτα του Σαββάτου, με τις Αρχές να εξετάζουν βίντεο και καταθέσεις.

Αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο δεύτερος άνδρας της ΟΠΚΕ που συνόδευε τον αρχιφύλακα δεν είχε μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους έρευνες.

Ο 41χρονος που κατηγορείται και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ανέλαβε ο ίδιος την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και λέγεται ότι δεν είχε παρόμοια σπασμωδική αντίδραση ή επιθετική ενέργεια σε τέτοιου είδους ελέγχους ώστε να έχει ελεγχθεί ξανά για κάτι παρόμοιο.

Τι λένε οι συνάδελφοι του 41χρονου

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, ίσως, στο τραγικό αποτέλεσμα της καταδίωξης συνέβαλε το γεγονός ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν φιμέ και δεν μπορούσε να δει, μέχρι να ανοίξει η πόρτα, ποιοι ήταν μέσα.

Από εκεί και πέρα, οι περιγραφές των ανδρών της ΟΠΚΕ είναι σαφείς, αφού σημειώνουν πως ο συνάδελφός τους πυροβόλησε, με τον έναν να λέει ότι η πρώτη αντίδρασή του ήταν να πει "τι έγινε" σαν να μην κατάλαβε τι είχε συμβεί, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από το ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο έτερος αστυνομικός που κατέθεσε, ανέπτυξε τη θεωρία ότι ο 17χρονος πήγε να του πάρει το όπλο και εκείνη την ώρα τον πυροβόλησε.

Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις και το υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται ότι ο νεαρός είχε κάποια αντίδραση εναντίον του 41χρονου έτσι ώστε να τον πυροβολήσει, αλλά ούτε και να κάνει κίνηση να τραβήξει το όπλο.