Αναβολή για τις 9 Σεπτεμβρίου 2024 πήρε η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, που θα εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ωστόσο, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων για το φορολογικό νομοσχέδιο, η υπόθεση έλαβε αναβολή.

Ο καταδικασμένος για δύο βιασμούς ηθοποιός βρέθηκε στο δικαστήριο μαζί με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια και αποχώρησαν μαζί από το κτίριο μετά την αναβολή. 

Νωρίτερα, σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, το πρωί ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση βιασμών ανηλίκων και νεαρών ανδρών.


Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δύο από τους τέσσερις βιασμούς (δύο 17χρονων νεαρών το 2015) για τους οποίους δικάστηκε και του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, κάθειρξη 12 ετών. Μάλιστα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστολή μέχρι την έφεση, με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός να βρεθεί εκτός φυλακής την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας.

Αντιθέτως, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει τον Δημήτρη Λιγνάδη ομόφωνα αθώο για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, ο οποίος ποτέ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπως επίσης και κατά πλειοψηφία αθώο για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Διαβάστε ακόμα: Απολογία Πισπιρίγκου: Καμία αντίδραση από Μάνο Δασκαλάκη - Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια της κατηγορουμένης

Λίγες ημέρες, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η Εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, όπως επίσης και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου.

Παρά την καταδίκη του για τους δύο βιασμούς, το Εφετείο θα εξετάσει και τον τρίτο βιασμό, για τον οποίο αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, έπειτα από έφεση που άσκησε η εισαγγελέας Βασιλική Χαλβά, που έκρινε ότι προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και τη μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί.