Σοκ προκαλεί νέο περιστατικό με ανήλικη που έκανε χρήση ναρκωτικών και η οποία βρίσκεται σε κόμμα. Το περιστατικό με την ανήλικη να κάνει χρήση ναρκωτικών σημειώθηκε στο Βύρωνα. Η 16χρονη νοσηλεύεται σε κώμα στη ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για την ζωή της, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει έξι μέλη της συμμορίας που έδωσαν τα ναρκωτικά στην ανήλικη κοπέλα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η 16χρονη δίνει μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή, ούσα διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας (σ.σ. κατά πληροφορίες, του Ερυθρού Σταυρού).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, το άτυχο κορίτσι, μαζί με μία φίλη της, προσκλήθηκαν από ένα 17χρονο αγόρι σε σπίτι στην περιοχή του Βύρωνα. Εκεί, έδωσαν στη 16χρονη κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες -το λεγόμενο «σίσα» ή «κόκα των φτωχών».

Η φίλη του κοριτσιού ξύπνησε το πρωί και είδε ότι η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της. Τα δύο κορίτσια ήταν, εκείνη την ώρα, μόνα στο συγκεκριμένο σπίτι, με την κοπέλα να καλεί άμεσα ασθενοφόρο. 

Διαβάστε επίσης: Σοκ στον Βύρωνα: Στην εντατική σε κώμα 16χρονη ύστερα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, που συμμετείχαν σε κύκλωμα ναρκωτικών. Τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους σε ένα σπίτι στον Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά τα είχαν αποθηκεύσει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη Γλυφάδα.

Τι είναι το ναρκωτικό «σίσα»

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe», που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες. Όπως λένε ειδικοί, περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

Οι χρήστες του «σίσα» συνήθως δεν μπορούν να κοιμηθούν και να φάνε. Μεταξύ άλλων, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια, βρίζεις κι έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ έχουν καταγραφεί και θάνατοι από υπερβολική δόση του ναρκωτικού αυτού.