Τρόμο έχουν προκαλέσει στους κατοίκους του κέντρου τις Αθήνας, οι επιθέσεις από τον "δράκο των Εξαρχείων".

Για την πρώτη του επίθεση, όπως αναφέρει το Mega, ο δράστης έχει στήσει καρτέρι μέσα σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια όπου στεγάζεται ιατρείο. H γιατρός με την κίτρινη ζακέτα που βλέπουμε στο βίντεο ντοκουμέντο μπαίνει και κατευθύνεται προς το ασανσέρ. Ο άνδρας που φορά βερμούδα και παντόφλες φαίνεται να της λέει κάτι και στη συνέχεια προσπαθεί να την ακινητοποιήσει για να της επιτεθεί, με τη γυναίκα να βάζει τις φωνές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αυτή ήταν η πρώτη επίθεση του άνδρα που έχει σκορπίσει τον τρόμο σε γυναίκες, αλλά και ανήλικα κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας, στις 16 Νοεμβρίου, την περασμένη Πέμπτη.

Για καλή τύχη της γιατρού που δέχθηκε την επίθεση, συνάδελφος της κατεβαίνει από το ασανσέρ και παίρνει τον δράστη στο κυνήγι.

«Πλησιάζω, ακούω φωνές, σαν να έγινε μια έντονη συζήτηση, μια έντονη κουβέντα. Με το που ανοίγω την πόρτα λέω «θα αφήσετε το ασανσέρ να πάμε στη δουλειά μας;» και με το που ανοίγω την πόρτα βγαίνει σφαίρα αυτός έξω. Είχε πραγματικά παγώσει. Η φωνή της βγήκε ίσα ίσα, γιατί δεν κατάλαβα και εγώ τι είχε πάθει», είπε ο συνάδελφος της γιατρού.



Ασέλγεια σε βάρος 13χρονης

Το επόμενο θύμα του, δύο μέρες μετά, ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών. Στην οδό Βαλτετσίου, στις 14:05 το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα που η ανήλικη έβγαινε από γυμναστήριο την έπιασε από την μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, με το παιδί να αντιδρά και τον δράστη να το βάζει στα πόδι.

Ανενόχλητος, θρασύτατος και ασύλληπτος συνεχίζει την αρρωστημένη δράση του.

Χθες το μεσημέρι επιτίθεται σε 29χρονη στην οδό Νικηταρά στις 07:15 το πρωί. Στο βίντεο ντοκουμέντο του MEGA φαίνεται ο δράστης να ακολουθεί την 29χρονη που περπατά ανυποψίαστη.

Την ακινητοποιεί, την ρίχνει στο έδαφος και προσπαθεί να τη βιάσει.

Η 29χρονη δικηγόρος σε σοκ βάζει τις φωνές. Για καλή της τύχη κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν σε κατάστημα βγαίνει έξω και ο δράστης τρέπεται σε φυγή.

"Δράκος των Εξαρχείων": Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα


«Ακούσαμε φωνές και ουρλιαχτά, βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει και είδαμε κάποιον που ήταν πάνω σε μια κοπελίτσα μικρή. Αυθόρμητα μου βγήκε η φωνή, έβαλα τις φωνές και αυτός φοβήθηκε. Έφυγε βέβαια ψύχραιμος».

Κάτοικοι και καταστηματάρχες έτρεξαν να την βοηθήσουν και κάλεσαν την αστυνομία.

«Ήταν πολύ ταραγμένη, προσπαθήσαμε να την συνεφέρουμε. Της φτιάξαμε ένα καφεδάκι να ηρεμήσει το κορίτσι μέχρι να έρθει η αστυνομία να επιληφθεί του θέματος», ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δίχως να πτοείται ο «Δράκος των Εξαρχείων» περπατά από τη Νικηταρά μέχρι την Ζωοδόχου Πηγής, ψάχνοντας το επόμενο θύμα του. 10 λεπτά μετά την επίθεση σε βάρος της 29χρονης ο ίδιος δράστης στήνει καρτέρι στην οδό Ζωοδόχου Πηγής σε μία 27χρονη. Της ορμά, της κλείνει το στόμα και προσπαθεί να τη βιάσει.

Η νεαρη κοπέλα αντιστέκεται και καταφέρνει να ξεφύγει.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας μέσα από τα βίντεο ντοκουμέντο και τις περιγραφές των θυμάτων προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη πριν προλάβει να ξαναχτυπήσει.

Τα σημεία που έγιναν οι επιθέσεις του «Δράκου των Εξαρχείων»: