Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Σαλαμίνα η σύλληψη του ιερέα που κατηγορείται για ασέλγεια σε ένα ανήλικο παιδί 12 ετών. Ο κατηγορούμενος παλαιοημερολογιτής ιερουργεί σε ιδιωτική μονή του νησιού και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοφιλία σε νέους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρωί ο ιερέας οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Πειραιά απο τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη. Το 2018 ο παλαιοημερολογίτης ιερέας είχε κατηγορηθεί ξανά για παρόμοιο αδίκημα.

Τι είπε ο 12χρονος στους αστυνομικούς

«Προσπαθούσε συνεχώς να είναι μόνος μαζί μου. Πότε στο σπίτι μας, πότε στο δικό του σπίτι. Είναι φίλος της οικογένειας μας. Όμως ένιωθα άσχημα κάθε φορά που με πλησίαζε. Με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματος μου και με έκανε να αισθάνομαι άβολα» είπε το ανήλικο θύμα του ιερέα.

Ο ιερέας κατηγορείται ότι άπλωσε χέρι στο παιδί τουλάχιστον δύο φορές.Τον περασμένο Ιανουάριο και τον Ιούλιο. Όλους αυτούς τους μήνες ο 12χρονος φοβισμένος το κράταγε μυστικό. Μέχρι που πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είπε στη μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο 12χρόνος είπε "Δεν μου αρέσει να είμαι κοντά στον ιερέα. Με ακουμπάει στο σώμα μου ενώ εγώ δεν θέλω."

Τότε οι γονείς πήραν αμέσως το παιδί τους και το οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Η τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας είναι σοκαρισμένη. Πάντως, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, υπήρχαν ορισμένα σημεία στη συμπεριφορά του παλαιοημερολογίτη ιερέα που δεν άρεσαν σε κάποιους κατοίκους του νησιού.