«Σοκαριστήκαμε. Ήταν κάτι πολύ αγενές και χωρίς σεβασμό προς τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε η βραβευμένη βρετανίδα συγγραφές και δημοσιογράφος, Βικτόρα Χίσλοπ, σχολιάζοντας την συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ και την απόφασή του να ακυρώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Βικτόρα Χίσλοπ, που έχει ξεχωριστούς δεσμούς με την χώρα μας, μίλησε στο Live News,  σχολιάζοντας την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογο του, Ρίσι Σούνακ.

«Λατρεύω την Ελλάδα. Έχω σκεφτεί πολλά χρόνια για το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: Η Μόνα Λίζα οδήγησε τον Σούνακ σε "απρέπεια" - Η αφορμή για την ακύρωση του ραντεβού με τον Μητσοτάκη και η συμφωνία που είχε σχεδόν ''κλειδώσει''

 Χίσλοπ για την ακύρωση της συνάντησης: Σοκαριστήκαμε

Μάλιστα, χθες το βράδυ η κ.Χίσλοπ όταν μαθεύτηκε η ακύρωση της συνάντησης ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό σε μία βραδιά που ήταν εις μνήμη του σπουδαίου έργου του Γιώργου Σεφέρη.

 «Ήμασταν μαζί στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας. Ήταν μία δεξίωση για τον κ. Μητσοτάκη και την ίδια ώρα και για τον Γιώργο Σεφέρη. Το θέμα της βραδιάς ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα με την Βρετανία. Όταν μαθεύτηκε ( η ακύρωση) η ατμόσφαιρα ξαφνικά άλλαξε. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να φύγει αιφνιδιαστικά» ανέφερε ακόμα η κ. Hislop.

Η βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος τόνισε: «Σοκαριστήκαμε. Ήταν κάτι πολύ αγενές και χωρίς σεβασμό προς τον κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείσα η κ. Χίσλοπ, εάν μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση στην κίνηση αυτή που έκανε ο Ρίσι Σούνακ απάντησε: «Λένε ότι επειδή είχε μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απόγευμα σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Και επίσης ίσως  λόγω της συνέντευξης που έδωσε την Κυριακή στο BBC. Νομίζω επίσης ότι o Ρίσι Σούνακ φοβάται την αλήθεια. Μπορεί να μην συμφωνούμε με κάποιον, αλλά πρέπει να υπάρχει συζήτηση. Ο Ρίσι Σούνακ έπρεπε να ακούσει την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού».