Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι οδηγοί των ταξί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), αποφάσισε την Παρασκευή (1/12) δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 5 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, το Συνδικάτο Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει αποφασίσει απεργία, με τα ταξί της Αθήνας δεν θα κινηθούν την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου. Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 48ωρη απεργία για την Τρίτη και Τετάρτη 5 και 6 Δεκεμβρίου. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε τουλάχιστον άλλη μια ημέρα απεργία όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στην Βουλή, δηλαδή την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Αυτό αποφάσισε το Συνδικάτο της Αθήνας και η απόφαση ήταν ομόφωνη (και οι 21 σύμβουλοι).


Πόσο θα κρατήσει η απεργία στα ταξί

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα κρατήσουν για δύο 48ωρα από την Δευτέρα έως την Πέμπτη. Άλλες μέρες απεργούν οι ταξιτζήδες της Αθήνας και άλλες οι ταξιτζήδες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τα ταξί της Αθήνας απεργούν 5 και 6 Δεκεμβρίου, ωστόσο αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη τότε η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλη ημερομηνία ψήφισης) θα οριστεί και νέα ημερομηνία απεργίας.


Τι ζητούν οι αυτοκινητιστές

Στόχος των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί είναι η απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η μονιμοποίηση του ΦΠΑ στο 13%.