Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο για τον 71χρονο δολοφόνο στη Σαλαμίνα, ο οποίος έχει προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές ότι έχει εκδώσει δύο φορές ταυτότητα, με διαφορετικά πατρώνυμα και μητρώνυμα. Ο δράστης αναμένεται να απολογηθεί αύριο, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλήψεις της Αστυνομίας, όπως καταγγέλλει η αδερφή του 43χρονου θύματος στην ΕΡΤ.

Καταδικασμένος ερήμην και τελεσίδικα για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή σε βάρος προηγούμενης σχέσης του ήταν ο 71χρονος γυναικοκτόνος από το 2019, για πράξεις που είχαν γίνει το 2013 και προέκυψε δακτυλοσκοπικά. Ο λόγος που ανακαλύφθηκε με αυτόν τον τρόπο το ποινικό του παρελθόν, είναι ότι είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρώνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία από την μηνύτρια είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία.

Από αυτή την εξέλιξη εγείρονται ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη με άλλα στοιχεία και για ποιο λόγο. Η απόφαση αυτή που εκκρεμούσε εκτελέστηκε σήμερα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή για την δολοφονία της 43χρονης στην Σαλαμίνα.

Σαλαμίνα: Ξεσπά η αδερφή του θύματος

Την ίδια στιγμή συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 43χρονης. Η αδελφή του θύματος προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες για την στάση των αστυνομικών το βράδυ του ξυλοδαρμού της.

«Την Παρασκευή πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, θέλω να το τονίσω και ένας λόγος που βγαίνω είναι αυτός. Η απάντηση ήταν απ’ ότι μου είπε η μητέρα μου ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό εκείνη την ώρα να πάνε οι ίδιες από εκεί. Πήρε δύο φορές τηλέφωνο η μητέρα μου και το είπε» κατήγγειλε στην ΕΡΤ

Η αδελφή του θύματος τονίζει όμως πως ούτε όταν πήγαν το βράδυ από το Αστυνομικό Τμήμα έλαβαν την προσοχή που χρειαζόταν.

«Αφού την πήρε την αδελφή μου με το αυτοκίνητο περάσανε πρώτα από την Αστυνομία, παρόλο που ήταν χτυπημένη, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, βγήκε η μητέρα μου και τους είπε ότι την έχω στο αυτοκίνητο. Της ζητήσαν να ανέβει να δώσει κατάθεση προφανώς. Είπε η μαμά μου ότι δεν δύναται να το κάνει αυτό το πράγμα γιατί είναι χτυπημένη στο αυτοκίνητο και της είπαν να περάσει την επόμενη ημέρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αρνείται ότι λειτούργησε με ολιγωρία, αναφέρει πως υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό την επίμαχη νύχτα και ότι όταν ζητήθηκε από την μητέρα και το θύμα να κληθεί ασθενοφόρο, προτίμησαν να φύγουν και να μεταβούν μόνες τους για τις πρώτες βοήθειες, ενώ τα στοιχεία τους τα έδωσαν στους αστυνομικούς την επόμενη ημέρα στην κατάθεσή τους.

Κατόπιν αυτών των καταγγελιών σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία διέταξε την διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν παραλείψεις των Αρχών.