Για εγκληματική ενέργεια που έφτασε κοντά να στερήσει τη ζωή του αστυνομικού έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Είπε πως ο αστυνομικός νοσηλεύεται χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Χθες έξω από το γήπεδο υπήρχαν άνθρωποι της Αστυνομίας όμως η ομάδα που εξήλθε του γηπέδου αναζητούσε «εναγωνίως» να βρει μια διμοιρία» δήλωσε ο Μάνος Λογοθέτης. Όπως τόνισε, κάποιοι βγήκαν από το γήπεδο και αναζητούσαν διμοιρία των ΜΑΤ στην οποία και επιτέθηκαν με φωτοβολίδες, μία εκ των οποίων βρήκε τον αξιωματικό στο πόδι.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης, κρατούνται 200 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων συνεργάστηκε με τις αρχές, ενώ ανέφερε πως έως το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μάνου Λογοθέτη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κος Μάνος Λογοθέτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα, μια πολύ δύσκολη κατάσταση και για το παιδί που βρίσκεται στην εντατική. Μια εγκληματική ενέργεια που έφτασε πολύ κοντά στο να στερήσει χθες το βράδυ τη ζωή του παιδιού. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υφίσταται. Νοσηλεύεται χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Χθες έγινε μια ξαφνική απρόκλητη επίθεση σε μια διμοιρία ΜΑΤ η οποία βρισκόταν αρκετά απομακρυσμένη από το γήπεδο. Ομάδα οπαδών εξήλθε του γηπέδου την ώρα που ο αγώνας είχε ήδη ξεκινήσει και ήταν περίπου στο τέλος του πρώτου σετ και ανησυχούσε να βρει μια διμοιρία. Βρήκε από μακριά μια διμοιρία και άρχισε να της ρίχνει με πιστόλια φωτοβολίδες και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μια από αυτές βρήκε δυστυχώς τον αξιωματικό στο πόδι.

Σωματική έρευνα γίνεται έξω από τα γήπεδα παρουσία security και αστυνομίας κυρίως στους αγώνες της Super league και της Basket league. Χθες έξω από το γήπεδο υπήρχαν άνθρωποι της Αστυνομίας όμως η ομάδα που εξήλθε του γηπέδου αναζητούσε «εναγωνίως» να βρει μια διμοιρία.

Κρατούνται περίπου 200 άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων συνεργάστηκε στη διαδικασία αυτή, αντιλήφθηκε ότι είναι μια διαδικασία έρευνας επί ενός συγκεκριμένου περιστατικού το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά της απόπειρας ανθρωποκτονίας επομένως έπρεπε να ελεγχθούν.