«Υπάρχει τουλάχιστον άλλο ένα πρόσωπο στην επίθεση κατά του αστυνομικού» τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς;» με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης. Όπως υπογράμμισε «ένας έδωσε τη φωτοβολίδα, αλλά άλλοι είχαν κάνει το καλέσμα και είχαν οργανώσει. Η πρόθεση ήταν να χτυπήσουν μια ομαδα αστυνομικών».

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Προσχεδιασμένη η δολοφονική επίθεση - Σύλληψη του 18χρονου δράστη σε χρόνο ρεκόρ - Αναζητείται ο “καθοδηγητής” των χούλιγκαν

Όπως ανέφερε ο κ. Λογοθέτης «υπήρχαν και ανήλικοι και πρέπει να δούμε πως υπήρξε αυτό το δίκτυο».

«Ο Αθλητισμός θα απαλλαγεί από τις ομάδες εκείνες που δεν υποστηρίζουν τις ομάδες τους και έχουν άλλους στόχους.», τόνισε ο κ. Λογοθέτης. Είπε πως η αστυνομία κάνει καλή δουλειά και έχει προσηλωθεί στην υπόθεση.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μάνου Λογοθέτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Μ.ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Υπάρχει τουλάχιστον ένα πρόσωπο ακόμα στην επίθεση κατά του αστυνομικού. Θα πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στις διαδικασίες της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ανάκριση και την έρευνα η οποία γίνεται. Γνωρίζετε ότι επειδή δεν είναι μόνο το περιεχόμενο του φακέλου αλλά και μια δίκη μετά η οποία θα πρέπει να βασιστεί πάνω στα στοιχεία καλό είναι οποιαδήποτε κίνηση να γίνεται αφού εχει ολοκληρωθεί η έρευνα ώστε να «δέσει» η υπόθεση. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα.

Μ.ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Η αστυνομία κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, έχει προσηλωθεί στο να μπορέσει να εξιχνιάσει ακριβώς τι συνέβη, ποιοι συμμετείχαν και το να κατανέμει το μερίδιο της ευθύνης που έχει ο καθένας. Ο 18χρονος, αυτοί οι οποίοι τον οδήγησαν, αυτοί οι οποίοι οργάνωσαν την όλη μάχη, την επίθεση προς την μονάδα των ΜΑΤ κλπ άρα υπάρχει ακόμα αρκετό πλήθος ανθρώπων οι οποίοι θα πρέπει να βρεθούν απέναντι στις ευθύνες τις οποίες έχουν.

Μ.ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Από όσα έχουν διαρρεύσει και από όσα έχουν ειπωθεί και στις καταθέσεις του 18χρονου δεν ήταν ένας. Ένας έδωσε τη φωτοβολίδα, κάποιοι άλλοι είχαν μαζέψει τον κόσμο, κάποιοι άλλοι τους είχαν ενημερώσει να βρίσκονται σε αυτό τον αγώνα. Είδαμε ότι υπήρχε πλήθος ανθρώπων το οποίο μάλλον δεν είχε ως βασικό σκοπό να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ. Είχαν οργανωθεί να πάνε, υπήρχαν πάρα πολλοί ανήλικοι και εκεί πρέπει να δούμε όλο το κομμάτι των ευθυνών, πως υπήρχε αυτό το δίκτυο ενημέρωσης είναι μια συνεχόμενη διαδικασία.

Μ.ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Η μοναδική σκοπιμότητα της συγκέντρωσης της ομάδος αυτής ήταν το να κάνει μια δολοφονική επίθεση έναντι μιας ομάδας αστυνομικών, αυτό είναι ξεκάθαρο. Άρα πήγανε με αφορμή τον αγώνα προκειμένου κάποια στιγμή καθ’ όσο διαρκούσε ο αγώνας να βγουν έξω και να χτυπήσουν ευθέως και οργανωμένα μια ομάδα αστυνομικών.

Αναφορικά με την κατεύθυνση των μέτρων που θα παρθούν:

Μ.ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Η κατεύθυνση που θα πάμε είναι μια κατεύθυνση που θα εξασφαλίζει ότι ο αθλητισμός θα απαλλαγεί από αυτές τις ομάδες οι οποίες δεν έχουν σαν στόχο να υποστηρίξουν την ομάδα τους αλλά να επιτύχουν άλλους ιδιοτελείς προσωπικούς στόχους και είναι τόσο πολύ αδίστακτοι στο να υποστηρίξουν αυτούς τους στόχους τους που κινούνται στα πλαίσια μια εγκληματικής ομάδας.