Στις εγκαταστάσεις του τμήματος Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη βρίσκονται συγκεντρωμένοι από τις πρώτες πρωινές ώρες εκατοντάδες γονείς και συγγενείς των 424 προσαχθέντων από τα βίαια επεισόδια χθες, Πέμπτη, το βράδυ έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στον Πειραιά.

Πρόκειται κυρίως για γονείς 14χρονων, 15χρονων, 16χρονων παιδιών, τα οποία προσήχθησαν μαζί με όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους ηλικίας έως 50 ετών που βρίσκονταν στο εσωτερικό των κλειστών εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου.

*Διαβάστε εδώ: Επεισόδια στου Ρέντη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης κατά του αστυνομικού - Τι αναζητούν οι Αρχές



Έκκληση γονέων να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους

Η προσαγωγή των 424 ατόμων έγινε επειδή οι δράστες που προκάλεσαν τα επεισόδια, ανάμεσα σε αυτούς και ο άνθρωπος που πυροδότησε τη ναυτική φωτοβολίδα που έκοψε τη μηριαία αρτηρία στο αριστερό πόδι του 31χρονου αστυνομικού και αυτή τη στιγμή, χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Οι γονείς ζητούσαν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους, δίχως όμως αυτό να έχει καταστεί εφικτό, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών των επεισοδίων.

Οι συγκεντρωθέντες καταγγέλλουν πως δεν τους επιτρέπεται να δουν τα παιδιά τους, τα οποία εξετάζονται όλες αυτές τις ώρες από αστυνομικούς της Αθλητικής Βίας και της Ασφάλειας, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι κινήσεις των δραστών.

Δικηγόροι οικογενειών βρίσκονται στα γραφεία του Αλλοδαπών, ζητώντας να αναλάβουν την νομική υπεράσπιση των προσαχθέντων, ενώ για την πορεία των ερευνών, ενημερώνεται διαρκώς εισαγγελέας που εποπτεύει τις έρευνες.