Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 71χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του στη Σαλαμίνα την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας παρουσία διορισμένου συνηγόρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 71χρονος άνδρας φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στις αστυνομικές Αρχές, ότι σκότωσε τη 43χρονη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Διαβάστε εδώ: Σαλαμίνα: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 43χρονης που δολοφόνησε ο 71χρονος (Εικόνες)



Σαλαμίνα: Το χρονικό της τραγωδίας

Κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε ο 71χρονος δολοφόνος της 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα. Ο άνδρας περιέγραψε με απίστευτη ψυχραιμία το έγκλημά του και, όπως είπε στους αστυνομικούς, περίμενε να φύγει το παιδί για να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του. Ο γυναικοκτόνος μάλιστα, μετά τη δολοφονία, πέρασε απέναντι στο Κερατσίνι και ήπιε καφέ σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί είχαν προτείνει στη γυναίκα να πάρει panic button και σε περίπτωση που κινδυνεύσει να το ενεργοποιήσει και το δέχτηκε.

Επιπλέον, την παρότρυναν να μην επιστρέψει στην οικία όπου διέμεναν, επίσης το δέχτηκε και αποχώρησε με τη μητέρα της για το πατρικό της.

Σε ερώτηση των αστυνομικών γιατί τη σκότωσε, ανέφερε πως πήγε στο σπίτι την Παρασκευή και τη βρήκε με κάποιον άλλον άνδρα, τρελάθηκε και έτσι αποφάσισε να τη σκοτώσει. Όσον αφορά το όπλο, δήλωσε πως είχε μιλήσει με έναν αλλοδαπό, πήγε και τον βρήκε και το αγόρασε και έφυγε.

Για τη σκηνή του εγκλήματος ανέφερε πως περίμενε να φύγει πρώτα το παιδί και μετά την πυροβόλησε και τη σκότωσε, γεγονός που παραπέμπει σε προμελέτη. Ο 71χρονος συνελήφθη αφού βρέθηκε το στίγμα του κινητού του, το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσω του παρόχου.

Ο 71χρονος δράστης είχε κατηγορηθεί το 2013 για σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και κακοποίηση της 51χρονης τότε συντρόφου του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε ακόμα: Σαλαμίνα: Δύο ταυτότητες είχε ο 71χρονος δολοφόνος

Ο 71χρονος είχε εξαφανιστεί και δεν είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ενώ το 2019 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση.

Πώς κατάφερε η Αστυνομία να συνδέσει τις δύο υποθέσεις; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για την υπόθεση του 2013 η Αστυνομία δεν είχε λάβει αποτυπώματα του δράστη, αλλά κατάφερε να βρει την ταυτότητα που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο και στη συνέχεια υπήρξε σύγκριση των αποτυπωμάτων που έλαβαν για την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα με εκείνα της ταυτότητάς του.

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, το οποίο είχε αλλάξει το όνομα των γονιών του ώστε να αλλοιώσει τα στοιχεία του.