Νέες αποκαλύψεις έρχονται από τη νοσηλεύτρια του γηροκομείου στο Ηράκλειο που βρισκόταν η 92χρονη τρόφιμος, η οποία ήπιε καθαριστικό υγρό αντί για νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Η νοσοκόμα τής έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Η νοσηλεύτρια και ο δικηγόρος της, Παναγιώτης Καβούνης, μίλησαν για το τραγικό περιστατικό στον Nίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή Live News.

Γηροκομείο: "Ήπιε αρκετές φορές"

«Σε εκείνη την κυρία έχουμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια, όπως αυτά που έχουμε πει. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους, κανονικά όπως κάθε μέρα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω».

Ερωτηθείσα η νοσηλεύτρια γιατί δεν έδωσε στην 92χρονη ένα μπουκαλάκι νερό που να είναι σφραγισμένο απάντησε: «Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες πριν από λίγο νερό. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για τη συγκεκριμένη γυναίκα. Ήπιε αρκετές φορές».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε η νοσηλεύτρια που μίλησε αποκλειστικά στο Live News ότι πρόσβαση στα καθαριστικά έχουν μόνο οι καθαρίστριες, καθώς φυλάσσονται στο υπόγειο του οίκου ευγηρίας.

Σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εντός του γηροκομείου ανέφερε η νοσηλεύτρια: «Υπάρχουν κάμερες και έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν».

"Δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια"

Ο Παναγιώτης Καβούνης, δικηγόρος της νοσηλεύτριας, τόνισε μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας που γίνεται προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος μπορεί να τοποθέτησε εκεί το μπουκάλι με το νερό.

«Σίγουρα δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια ούτε και κάποια άλλη νοσηλεύτρια, γιατί υπάρχουν υψηλά στάνταρ και αυστηροί κανόνες. Οι κάμερες πηγαίνουν αρκετές μέρες πίσω και αποτελούν μέρος της αστυνομικής έρευνας. Εκτός από την έρευνα της Αστυνομίας, έχουμε θέσει και δικό μας τεχνικό, ώστε το συντομότερο δυνατό να δούμε πώς έγινε το τραγικό περιστατικό».