Εντείνονται οι έρευνες για τον βασανισµό και τη δολοφονία του χάσκι στην Αράχωβα, καθώς η εξιχνίαση της υπόθεσης έχει καταστεί µείζον θέµα για την Ελληνική Αστυνοµία, η οποία επιστράτευσε το Τµήµα Ανθρωποκτονιών.

Διαβάστε ακόμα: Αράχωβα: "Στενεύει" ο κλοιός για τον δολοφόνο του Χάσκι - Έρχεται νέος κύκλος καταθέσεων

Ηδη, στελέχη του Τµήµατος Ανθρωποκτονιών έχουν µεταβεί στην Αράχωβα για να συνδράµουν στις έρευνες. Οι Αρχές διέταξαν την εκταφή του ζώου, προκειµένου να µεταφερθεί στο Πανεπιστήµιο Αθηνών για εξειδικευµένη ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο κηδεµόνας του κλήθηκε να δώσει νέα κατάθεση και συγγενικά του πρόσωπα θα καταθέσουν.

Παράλληλα, έχει διαταχθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειµένου να διαπιστώσουν µέσω των κυψελών κινητής τηλεφωνίας ποια άτοµα βρίσκονταν στο σηµείο όπου κακοποιήθηκε το χάσκι το επίµαχο διάστηµα.

Αράχωβα: Στα χέρια των Αρχών τα βίντεο από τις κάµερες ασφαλείας της περιοχής

Τα καταγεγραµµένα βίντεο από τις κάµερες ασφαλείας της περιοχής βρίσκονται στα χέρια της Αστυνοµίας, χωρίς όµως µέχρι στιγµής να έχει προκύψει κάποιο ουσιαστικό στοιχείο. Σε αυτό το υλικό έχει καταγραφεί το σκυλάκι να κινείται τις ηµέρες πριν από την κακοποίησή του ελεύθερο, χωρίς τον ιδιοκτήτη του και λουρί, στην περιοχή. Οι έρευνες της Αστυνοµίας στρέφονται στην αναζήτηση ατόµων µε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας, σε µια προσπάθεια να σχηµατιστεί ένας πρώτος κύκλος εν δυνάµει υπόπτων. Ο δράστης ή οι δράστες σε περίπτωση σύλληψης θα είναι αντιµέτωποι µε ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια και χρηµατική ποινή έως 50.000 ευρώ. Πρόκειται για τον Νόµο 4830/2021, ο οποίος προβλέπει ότι ο βασανισµός ζώου και η εσκεµµένη πρόκληση πόνου είναι κακούργηµα, που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Αξίζει να σηµειωθεί ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από παράγοντες στην Αράχωβα, για να µην αποκαλυφθεί ο δράστης, ενώ µέσω του ∆ ιαδικτύου πολλοί χρήστες καλούν σε µποϊκοτάζ στο δηµοφιλές χειµερινό θέρετρο.

*Με πληροφορίες από τα «Παραπολιτικά»