Ανατροπή στην υπόθεση κακοποίησης του χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα. Νέα στοιχεία, που συνέλεξε η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας, δείχνουν ότι το άτυχο σκυλί έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Αυτό προέκυψε μετά την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού που συνέλεξαν οι Αρχές από κάμερες της περιοχής. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση του χάσκι, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του σκύλου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.

Παράλληλα, τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε. Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι.

Υπόθεση κακοποίησης χάσκι στην Αράχωβα: Οι μαρτυρίες για την αγέλη

Αυτό που βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς αρχικά να σχηματίσουν και μια δεύτερη υπόθεση εργασίας και τελικά να καταλήξουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής για αγέλη σκύλων που βρέθηκε στο ίδιο σημείο με τον Όλιβερ.

Έτσι οι αστυνομικοί ερεύνησαν διεξοδικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας και εντόπισε τις κινήσεις του Όλιβερ και της αγέλης των σκύλων που επιτέθηκε στο άτυχο χάσκι.

Παράλληλα, από το οπτικό υλικό δεν φάνηκε κάποιος άνθρωπος να επιτίθεται στον σκύλο ήταν να τον βάζει σε κάποιο σπίτι.