Σοκ προκαλούν τα στοιχεία γύρω από τα επεισόδια στου Ρέντη, τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, που χτυπήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα, περιγράφει τις δραματικά εκείνα λεπτά.

Αστυνομικός, μέλος επίσης της διμοιρίας 535, μίλησε στην ΕΡΤ για δύο δολοφονικά χτυπήματα. Το πρώτο ήταν με τη ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μηρό του και το δεύτερο ελάχιστα μετά, με μολότοφ.

«Αμέσως προσπαθήσαμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στο συνάδελφο, τον βάζουμε κάτω για να κάνουν τουρνικέ, τα παιδιά της διμοιρίας μου. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει πιο μπροστά για να κρατήσει άμυνα, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλα αυτά που σας λέω, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μας πετάνε μια εκρηκτική μολότοφ, η οποία μας έλουσε όλους. Αυτή έσκασε δίπλα στο δεξί πόδι του Γιώργου. Η εκρηκτική μολότοφ του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Εμείς δε μπορούσαμε να ξέρουμε εκείνη τη στιγμή ότι έχει πάθει εσωτερική αιμορραγία. Άρα μιλάμε για δύο εγκληματικές πράξεις. Για δύο χτυπήματα στο ίδιο άτομο. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση» περιγράφει ο συνάδελφος του 31χρονου.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Το “κεφάλι” της επίθεσης “δείχνει” στην κατάθεση του o 18χρονος – “Αυτός μου έδωσε τη φωτοβολίδα”

Επεισόδια στου Ρέντη: «Το μόνο που μου ζήτησε είναι να βγάλουμε τη φωτοβολίδα»

Ο αστυνομικός μιλά για τις δικές του δραματικές προσπάθειες, αλλά και ενός συναδέλφου του με αντιπυρικό γάντι, να αφαιρέσουν τη ναυτική φωτοβολίδα από το πόδι του θύματος.

«Το μόνο που μου ζήτησε είναι να βγάλουμε τη φωτοβολίδα από μέσα του. Αυτό μου ζήτησε, τίποτα άλλο. Υπήρξε συνάδελφος που είχε αντιπυρικό γάντι, έβγαλε τα τρία τέταρτα της φωτοβολίδας, το ένα τέταρτο έμεινε μέσα του. Προσπάθησα να το βγάλω εγώ, μέσα από την πληγή του, αλλά γέμιζα αίματα συνέχεια, δε μπορούσα να το βγάλω έτσι. Ήταν μέσα βαθιά, δε μπορούσα. Από ότι μου είπαν οι γιατροί, είχε φτάσει στο κόκκαλο. Ο Γιώργος είχε τις αισθήσεις του για είκοσι λεπτά. Τον ζούσε ο άνθρωπος τον πόνο. Αλλά ήταν πολύ αξιοπρεπής. Είναι πολύ δυνατό παιδί. Άνθρωπος που έκανε αθλητισμό, φυσική ζωή, διατροφή, ο τρόπος ζωής του και το τουρνικέ είναι ο λόγος που έχει ακόμα αναπνοή» λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Πως η ΕΛΑΣ έφτασε στη σύλληψη του 18χρονου - Η μαρτυρία "κλειδί" με την φράση "χαμός έγινε έξω, εγώ πέτυχα έναν"

Επεισόδια στου Ρέντη: Σκηνικό πολέμου έξω από γήπεδο

Ο έμπειρος αστυνομικός, που όπως λέει στην ΕΡΤ, έχει ζήσει στην καριέρα του, πολλές αντίστοιχες επιθέσεις οργανωμένων οπαδών κατά αστυνομικών, περιγράφει έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού στο Ρέντη, ένα σκηνικό τρόμου και πολέμου.

«Οι επιθέσεις δε σταματάνε, τρώμε επιθέσεις και εκρηκτικές και πέτρες και ναυτικές φωτοβολίδες. Μιλάμε για πεδίο μάχης… Γάζα…  Δεν περιμέναμε να έχουν τόσο μεγάλο αριθμό από ναυτικές φωτοβολίδες. Μιλάμε για διψήφιο αριθμό. 12-15 και περισσότερες μπορεί. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Πήγαιναν στοχευμένα. Είχαν σκοπό να σκοτώσουν» λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ