Συγγνώμη ζήτησε ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Απόστολο Λύτρα, ενώ διαφοροποίησε επί της ουσίας την κατάθεσή του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 18χρονου, Απόστολο Λύτρα, ο πελάτης του υποστηρίζει πως δεν ξέρει εαν η φωτοβολίδα του ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό.

«Μου είπε πως χτύπησε και μια δεύτερη φωτοβολίδα τον αστυνομικό. Η δική του φωτοβολίδα δεν ξέρει εαν είναι αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό. Μου είπε πως δεν ανήκει σε σύνδεσμο ομάδας. Αυτό που νοιάζει τον ίδιο και την οικογένειά του είναι να γίνει καλά ο αστυνομικός», είπε ο συνήγορος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας. Ο κ. Λύτρας επανέλαβε ότι τόσο ο 18χρονος όσο και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι από την περιπέτεια υγείας του αστυνομικού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ακόμη, όπως είπε πριν από λίγο ο συνήγορός του, Απόστολος Λύτρας, ο νεαρός έλαβε τη φωτοβολίδα από τρίτο άτομο, το οποίο δεν κατονόμασε, ενώ δεν γνωρίζει τον χειρισμό της, καθώς ποτε στο παρελθον δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Λύτρας είπε επίσης ότι ο εντολέας του δεν είναι οργανωμένος οπαδός, ουτε είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Μετέβη στο σημείο με την παρέα του το μοιραίο βράδυ και δεν φαίνεται πως έχει μιλήσει για άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί την επίμαχη ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Ρέντης: «Αν το έκανε το παιδί μου, να τιμωρηθεί - Έκανε ένα λάθος, πρέπει να τον κρεμάσουμε;», λέει ο πατέρας του 18χρονου

Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 18χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πεταξε τη φωτοβολίδα από την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός το βράδυ της περασμενης Τετάρτης έξω και μακριά από τα στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Ο νεαρός λίγο πριν από τις 10:45 το πρωί μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά και παρουσία του συνηγόρου του, Αποστόλη Λύτρα, μπήκαν στο γραφείο της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, όπου ζήτησαν και έλαβαν την αναγκαία προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία.

Ο 18χρονος, που έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, αποχώρησε από την Εισαγγελία Πειραιά λίγο μετά τις 11 το πρωί.