To βούτυρο που άλειψε στο ψωμί της η δεκαεπτάχρονη μαθήτρια από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου ήταν η αιτία που την έστειλε στην εντατική μετά το αλλεργικό σοκ που υπέστη. Το κορίτσι, που βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, χαροπαλεύει, καθώς μετά το αλλεργικό σοκ έπαθε και ανακοπή. Νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η μαθήτρια έχει σοβαρό οίδημα στο κεφάλι, καθώς έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά την ανακοπή που υπέστη την Κυριακή.

Κρήτη: Η καθηγήτρια ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ, ενώ ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλλεργικό σοκ για τη δεκαεπτάχρονη, που έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα, προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μαθήτρια αντιλήφθηκε αμέσως την αλλεργική αντίδραση και γι’ αυτό ανέβηκε στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, όπου βρισκόταν με το σχολείο της, για να κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.

Επειδή, όμως, τα λεπτά περνούσαν και το κορίτσι δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιό της, όπου τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της. Άμεσα η καθηγήτρια ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

Διαβάστε ακόμα: Κρήτη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 17χρονη που υπέστη ανακοπή από αλλεργικό σοκ

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, από το ξενοδοχείο υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημέρωση για την αλλεργία της κοπέλας, καθώς και ότι στη συσκευασία του βουτύρου υπήρχε αναφορά ότι είναι προϊόν γάλακτος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι η δεκαεπτάχρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη, καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές αλλεργικό σοκ στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από την Ontime