Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση του Ρέντη, με τις Αρχές να βρίσκονται στα ίχνη του καθοδηγητή των επεισοδίων και επιθέσεων με φωτοβολίδες, μια από τις οποίες τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται πολύ κοντά στον άνθρωπο που προμήθευσε με φωτοβολίδες αλλά και οργάνωσε τα επεισόδια.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» μίλησε στο LIVE NEWS για τις έρευνες της αστυνομίας που αφορούν τον τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στο Ρέντη. 

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό για επεισόδια στου Ρέντη: Ο αδερφός του 18χρονου δεν αναγνώρισε κανένα από τα πρόσωπα που του έδειξε η αστυνομία

 Η έρευνα της αστυνομίας για τα επεισόδια στου Ρέντη

Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει την ανάλυση του υλικού που έχει στα χέρια της για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα στίγματα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα αποτυπώματα αλλά και το DNA που λήφθηκαν στη διαδικασία της προσαγωγής μετά τα επεισόδια της Πέμπτης.

Το μεγάλο στοίχημα των αστυνομικών είναι η ταυτοποίηση του «καθοδηγητή», καθώς πλέον έχουν κάποιες σαφείς ενδείξεις για το ποιος είναι.

Ο «καθοδηγητής» φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Ρέντη: Πού στρέφεται η έρευνα

Η έρευνα στρέφεται σε κάποια πρόσωπα που είχαν εμπλακεί το 2019 σε υπόθεση εναντίον μίας 26χρονης γυναίκας οπαδού, στο Ίλιον όπου την είχαν μαχαιρώσει. Η αστυνομία βρίσκει κοινά πρόσωπα με εκείνο το περιστατικό.

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μία ομάδα που εμφανίζεται στο διαδίκτυο ως «Δυτική Αλητεία», η οποία δημιουργήθηκε το 2014. Οι Αρχές ερευνούν εάν υπάρχουν κοινά πρόσωπα μέσα από βίντεο που έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο όπου προχωρούν σε επιθέσεις με μολότοφ.