Τα όσα έγιναν την Πέμπτη (14/12/2023) στο δημοτικό θέατρο της Λέρου, θύμιζαν περισσότερο… ρινγκ αγώνα πάλης, παρά την τελετή ορκωμοσίας, του νέου δημοτικού συμβουλίου και του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Τιμόθεου Κωττάκη. ‘Όπου σημειώθηκαν  προπηλακισμοί, σπρωξίματα και βρισιές,  παρουσία μάλιστα, του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παϊσίου.

Διαβάστε επίσης: Αττική: Σαν σκηνή από χολιγουντιανή ταινία περιπέτειας – Επιβάτιδα λεωφορείου πήδηξε από το παράθυρο για να αποφύγει… τον ελεγκτή (Βίντεο)

Η χθεσινή τελετή (της Πέμπτης 14/12/2023) στο κατάμεστο θέατρο και ενώ μόλις είχε ξεκινήσει η τελετή, υπήρξε ένταση κατά την ομιλία του νέου δημάρχου όταν προέβη σε προκλητικές αναφορές προς τον απερχόμενο δήμαρχο Μιχάλη Κόλια ο οποίος αποχώρησε από τον χώρο της τελετής, μαζί με τους συμβούλους του, όπως μεταδίδει το palmoskalymnou.gr.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στη Λέρο κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν φορτισμένο από την αρχή, με την απερχόμενη δημοτική αρχή να δέχεται προκλήσεις και ‘’γιουχαρίσματα’’ από παρευρισκομένους ενώ κατά την αποχώρηση της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου, σημειώθηκαν προπηλακισμοί, σπρωξίματα και βρισιές. Βέβαια, η τελετή συνεχίστηκε, χωρίς την παρουσία του Μιχάλη Κόλια και των συμβούλων του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 13 χρόνια ο δήμος Λέρου ‘’άλλαξε χέρια’’, αφού νικητής των εκλογών αναδείχτηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού ‘’Η Λέρος Αλλάζει’’, Τιμόθεος Κωττάκης. Ο συνδυασμός του κ. Κωττάκη έλαβε ποσοστό 50,10% (2.461 ψήφους) και συγκέντρωσε 11 έδρες, ενώ ο συνδυασμός του κ. Κόλια έλαβε ποσοστό 47,21% με 2.319 ψήφους και συγκέντρωσε 8 έδρες.